Haberler

2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ev sahipliğinde "2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi" düzenlenecek.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında 25-26 Kasım'da gerçekleştirilecek zirveye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yerli ve yabancı çok sayıda bakanın katılımı bekleniyor.

Zirve, kadın sorunlarını ulusal ve uluslararası farklı boyutlarıyla kamuoyunun dikkatine sunmayı ve konuya karşı duyarlılık geliştirmeyi amaçlıyor.

"Adalet için Ses Ver" sloganıyla düzenlenecek zirvenin öncelikli iki konusu "Barış Süreçlerinde Kadın" ile "Suriyeli Mülteci Kadınlar ve Sorunları" olarak belirlendi.

Kadınların barış sürecinde oynadığı role ve Suriyeli sığınmacı kadınların yaşadığı çok boyutlu sorunların ele alınacağı zirvede, "kültürel kodlar ve erkeklik", "kadın ve barış", "Suriyeli kadın mülteciler" ve "kadına karşı şiddet" temaları masaya yatırılacak ve konuyla ilgili odak grup çalıştayları yapılacak.

Açılış programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan'ın da katılması beklenen zirvede, Bosna Hersek, Suudi Arabistan, Sri Lanka ve Hırvatistan'dan bakan düzeyinde katılım gerçekleşecek.

Ayrıca zirvede, BM Kanada Ulusal Komitesi Başkanı Almas Jiwani de "Çalışma Yaşamında Kadın ve İstihdam İmkanları" konusunda konuşacak.

Girls 20 Kurucu Başkanı Farah Mohammed'in "Siyasal Hayat, Sivil Toplum ve Karar Mekanizmalarında Kadın" konulu bir konuşma yapacağı zirvede, "Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılıkla Mücadele Yolları", "Sinema Televizyon ve Sosyal Medyada Kadın", "Kadınların Adalete Erişimi ve Hukuk" gibi başlıklar ele alınacak.

"Tüm dünyayı her türlü şiddete karşı durmaya çağırıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen KADEM Genel Başkanı Sare Aydın, zirveyle uluslararası düzeyde kadın çalışmaları alanında bilimsel araştırmaların ve tartışmaların geliştirilmesine olanak sağlamanın hedeflendiğini belirtti.

Aydın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününü de içine alan 25-26 Kasım'da düzenlenecek zirve ile ulusal ve uluslararası arenada kadın haklarına yönelik yaşanan gelişmeleri ve kadının insan hakları çerçevesinde gelinen noktayı analiz etmek üzere faydalı bir ortak akıl inşa etmeyi hedeflediklerini aktardı.

KADEM Genel Başkanı Aydın, "Tüm dünya kadınlarının sorunlarına teorik ve pratik çözümler aradığımız zirvenin ana konuları, bu yıl ülkelerinden ayrılmak zorunda kalıp Türkiye'ye sığınan ve burada hayata tutunma mücadelesi veren 'Suriyeli Mülteci Kadınlar' ve 'Barış Süreçlerinde Kadınlar' olarak belirledik. Cinsiyet adaleti kavramından yola çıkarak, 'Adalet İçin Ses Ver' (Speak Up For Justice) sloganı ile İstanbul'da bir kez daha tüm dünyayı her türlü şiddete karşı durmaya çağırırken, sivil toplum olarak kadınlar için adaletin izini süremeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title