Haberler

2. Türk-Rus Toplumsal Forumu

2. Türk-Rus Toplumsal Forumu- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Çonkar: "Komite başkanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya Federasyonu'na yapacakları ziyaretlerde 30 gün olan vizesiz kalış süresini 60 güne çıkarılması çağrısında bulunuyorlar"ANTALYA (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Çonkar, komite başkanlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya Federasyonu'na yapacakları ziyaretlerde 30 gün olan vizesiz kalış süresinin 60 güne çıkarılması çağrısında bulunduğunu bildirdi.

2. Türk-Rus Toplumsal Forumu- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Çonkar: "Komite başkanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya Federasyonu'na yapacakları ziyaretlerde 30 gün olan vizesiz kalış süresini 60 güne çıkarılması çağrısında bulunuyorlar"ANTALYA (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Çonkar, komite başkanlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya Federasyonu'na yapacakları ziyaretlerde 30 gün olan vizesiz kalış süresinin 60 güne çıkarılması çağrısında bulunduğunu bildirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen Türk-Rus Toplumsal Forumu'nun sonunda Çonkar ile Türk-Rus Toplum Forumu Eşbaşkanı ve Yurt Dışındaki Vatandaşlar ve Uluslararası İnsani Yardım ve İşbirliği Federal Ajansı Başkanı Konstantin Kosachev, basın toplantısı düzenledi.Çonkar, toplantıda yaptığı konuşmada, forumda 11 komitenin eşbaşkanlar başkanlığında bir araya gelerek, önümüzdeki dönemde gerçekleştirecek projeleri konuştuklarını söyledi.Görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda, komitelerin pek çok konuda somut işbirliği ve görüş birliğine vardıklarını aktaran Çonkar, şöyle konuştu: "Tarih komitemiz Rus üniversitelerinde okuyan Türkoloji Bölümü öğrencilerinin tarih alanında uzmanlıklarını geliştirebilmeleri için Türkiye'de yaz okulu açılması projesini hedefliyor. Müzecilik ve Kültür Sanat Komitelerimiz en kısa zamanda Moskova'ya bir heyetle ziyaret gerçekleştirecek. Projelerin somut bir ön çalışması Rus tarafıyla değerlendirilecek. Turizm komitemiz 2015 ve 2016 yıllarının her iki ülkede karşılıklı olarak kültür ve turizm yılı olarak ilan edilmesi çağrısında bulunmuşlardır. Bunu gerçekleştirmek için de gayret göstereceğiz. Ayrıca komite başkanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya Federasyonuna yapacakları ziyaretlerde 30 gün olan vizesiz kalış süresini 60 güne çıkarılması çağrısında bulunuyorlar."Çonkar, medya komitesinin aldığı kararla 3 senedir Türkçe ve Rusça olarak iki aylık yayınlanan Gündem Rusya dergisinin forum bünyesinde kurulacak bir yayın kurulu vasıtasıyla Gündem Avrasya olarak yayın hayatına devam etmesi öngörüldüğünü ifade ederek, ilk derginin 2015 Ocak-Şubat aylarında Antalya Forumunun özel sayısıyla çıkmasının hedeflendiğini aktardı.Bölgeler arası işbirliği komitesinin 2015 Nisan ayında kardeş şehri olan Kazan ile ortak bir kültür festivali organize edilmesi hususunda mutabık kaldığını dile getiren Çonkar, İş Ortamı Komitesi'nin de iki ülke iş adamlarının karşılaştıkları çeşitli zorlukların tespit ve çözümünü teminen ortak bir komisyon kurulması kararını aldığını vurguladı.Çonkar, gelecek Toplumsal Forum toplantısının 2015 yılında Rusya Federasyonu'nun Vladivostok, İrkutsk, Sochi veya Saint Petersburg şehirlerinden birinde yapılmasının Rus tarafınca önerildiğini kaydetti.Kosachev ise forumun 2015 yılındaki 3. foruma kadar çalışmaya devam edeceğini belirterek, somut sonuçların ortaya çıkacağına inandığını kaydetti. .

Kaynak: AA / Güncel

TBMM Dışişleri Komisyonu Ahmet Berat Çonkar Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title