Haberler

2'si DHKP-c'li 5 Kişi, Tit Adını Kullanarak Fidye İstemek İddiası ile Gözaltına Alındı

Gaziosmanpaşa'da Bir İşadamını Kaçırarak 100 Bin YTL Fidye İstedikleri İddia Edilen 2'si DHKP-c Üyesi 5 Kişi Gözaltına Alındı. Zanlıların İşadamını Kaçırdıktan Sonra Polise Haber Vermemesi İçin Cebine Bir Türk Bayrağı ve Bir Adet Dolu Fişek Koyarak Olayı Türk İntikam Tugayı (Tit) Adına Yaptıklarını Söyledikleri İddia Edildi.

Gaziosmanpaşa'da bir işadamını kaçırarak 100 bin YTL fidye istedikleri iddia edilen 2'si DHKP-C üyesi 5 kişi gözaltına alındı. Zanlıların işadamını kaçırdıktan sonra polise haber vermemesi için cebine bir Türk bayrağı ve bir adet dolu fişek koyarak olayı Türk İntikam Tugayı (TİT) adına yaptıklarını söyledikleri iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziosmanpaşa'da elektrik işi ile ilgilenen Y.Ş., 14 Mart 2007 tarihinde Gaziosmanpaşa Zübeyde Hanım Mahallesi'nde bulunan evine giderken kar maskeli kişiler tarafından kaçırıldığını, bir eve götürüldüğünü ve kendisinden 100 bin YTL fidye istendiğini ileri sürerek polise başvurdu. Y.Ş. polise verdiği ifadede cebine bir adet Türk bayrağı ile dolu fişek konulduğunu iddia etti. Türk bayrağının Türk İntikam Tugayı'nı (TİT) temsil ettiği, dolu fişeğin ise yanlış yapması ya da polise başvurması durumunda öldürüleceği anlamına geldiği ileri sürüldü. Y.Ş. ayrıca zanlıların kendisine TİT adlı örgütün üyesi olduklarını ve bu eylemin örgüte yardım için yapıldığını söylediklerini iddia etti.

Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda Y.Ş. ile telefonla temasa geçtiği iddia edilen E.K. (31), Y.Ş.'nin cep telefonunu aradığı tespit edilen ankesörlü telefon kartı ile birlikte yakalandı. E.K.'yi takip eden polis olayla ilgisi olduğu tespit edilen Z.Y. (30), A.Ş. (19), İ.K.S. (20) ve S.B.'yi (26) gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlılardan Z.Y. ve A.Ş.'nin DHKP-C örgütüne üye olmak ve örgütün pankartını açmaktan dolayı sabıkalarının olduğu, A.Ş.'nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından da arandığı tespit edildi.

Yapılan sorgulamalarının ardından Eyüp Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan E.K ve A.Ş., kendilerine komplo kurulduğunu iddia ederek suçlamaları kabul etmedi.

(EK-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title