Haberler

2. Runmarisrun Yarı Maratonu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 2. RunMarisRun (Koş Marmaris Koş) Yarı Maratonu'nun birincisi erkeklerde Etiyopyalı Sulti Gure Timbre, kadınlarda Rus Nina Byckov oldu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 2. RunMarisRun (Koş Marmaris Koş) Yarı Maratonu'nun birincisi erkeklerde Etiyopyalı Sulti Gure Timbre, kadınlarda Rus Nina Byckov oldu.

Marmaris Atatürk Meydanı'ndan başlayan 21,1 kilometrelik yarı maratonda sporcular, İçmeler Mahallesi içerisinden geçip sahilden dönerek yine Atatürk Meydanı'nda bitiş noktasına geldi. Yarışta her 2,5 kilometrede su istasyonlarından yarışçılar sıcak hava nedeniyle su aldı.

Yarı maraton, 10 kilometrelik koşu, 5 kilometrelik koşu, 500 metrelik koşu ve halk koşusundan oluşan organizasyona toplam bin 310 kişi katıldı.

Yarı maratonda, kadınlarda Rus Nina Byckov 1 saat 24 dakika 37 saniyelik derecesiyle birinci, Halime Karakoyun 1.25.41 ile ikinci, Büşra Gelmez de 1.29.32'lik derecesiyle üçüncü oldu.

Erkeklerde ise Etiyopyalı Sulti Gure Timbre 1 saat 8 dakika 42 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Ercan Aslan 1.09.14 ile ikinci, Azerbaycanlı Tilahun Vorku Aliyev de 1.10.32'lik derecesiyle üçüncü sırayı aldı.

10 kilometre koşuda kadınlarda Rahime Tekin 40 dakika 16 saniyelik, erkeklerde Faslı Khalid Azzaloualidine 31,26'lık derecesiyle, 5 kilometrede ise kadınlarda Oya Acar 19 dakika 47 saniyelik, erkeklerde Abdurrahman Gediklioğlu 15,31'lik derecesiyle birinciliği elde etti.

Etkinlikte konuşan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, turizm kenti olan ilçede deniz, güneş, kumun dışında sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerine önem verdiklerini söyledi.

Bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinliğe ilk yıla göre 3 katı fazla katılımın olduğuna dikkati çeken Acar, "Spor kenti Marmaris diyoruz. Spor kenti derken sadece futbol değil, 4 yaşındaki çocuğun koşusuna tanıklık ettik. Hangi yaşta olursa olsun sporun her branşında, bütün sporlara ev sahipliği yapacak coğrafyamız ve altyapımız var. Biz de bunu değerlendiriyoruz. Dolu dolu yılın her haftasında etkinlik yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Acar, sporun her çeşidine kapılarının açık olduğunu, Marmaris'i bisiklet kenti haline getirmek istediklerini, otomobil kullanımını azaltmak için bisiklet yolları yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Marmaris İçmeler Muğla Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title