Haberler

2. Oto Pazarına Büyük İlgi

Osmangazi Belediyesi Tarafından Buttim Otoparkında Kurulan 3 Bin Araç Kapasiteli Oto Pazarı, Vatandaşlardan ve Galericilerden Büyük İlgi Gördü.

Osmangazi Belediyesi tarafından Buttim otoparkında kurulan 3 bin araç kapasiteli oto pazarı, vatandaşlardan ve galericilerden büyük ilgi gördü.

Şehir merkezinde bugün ilk kez kurulan 2. el oto pazarı, galericilerin ve otomobil almak isteyen vatandaşların akınına uğradı. Girişlerin 5 YTL olarak belirlendiği oto pazarına ilgi beklenenden fazla oldu. 2 bin 150 araçın görücüye çıktığı oto pazarında, vatandaşlar da aileleriyle gelerek, hayalini kurdukları otomobilleri inceledi. Bursa'ya 2. oto pazarının kurulmasında katkısı olan Osmangazi Belediyesi, Otokop ve Buttim yönetimlerine teşekkür eden galerici Şükrü Cemil Hanlı, 2. oto pazarını umduklarından daha iyi bulduklarını söyledi.

Vatandaşların toz topraktan kurtulduğunu söyleyen Hanlı, "Burada yeşillikler arasındayız. Tozdan topraktan kurtulduk. Araçları gün boyu tozdan topraktan korumak için artık uğraşmayacağız. En önemlisi de 20 kilometre uzaklıkta bulunan pazara gitmek için araç başına 25 YTL şoför parası, 20 YTL benzin ve 10 YTL giriş parası ödüyorduk. Buranın kurulmasıyla birlikte bu harcamamız 2 YTL benzin, 5 YTL giriş parası ile 7 YTL'ye düştü. Çalı Bölgesinde kurulan oto pazarına, 10 araç götürmek isteyen galerici zorlanıyordu. Artık bütün araçlarını pazara getirebilecek. İnsanlar bir çok aracı inceleme fırsatı bulacak. Düşen maliyetlerde araçların fiyatlarına yansıyacak" dedi.

Oto pazarında bulunan araçların fiyatların en dip noktada olduğunu söyleyen Hanlı, Türkiye'de yaşanan belirsizlikler sebebiyle satışların durma noktasına geldiğini de dile getirdi. 5 bin YTL'den 55 bin YTL'ye kadar bir çok aracın görücüye çıktığı oto pazarının en dikkat çekici yönü ise aileleriyle birlikte pazara gelen vatandaşlar oldu. Bundan dolayı mutlu olduklarını söyleyen galericiler, "Çalıda bulunan oto pazarına bir bayanın girmesi mümkün değildi. Burada vatandaşlar aileleriyle birlikte geliyor. Beğendikleri otomobili eşlerine gösterip inceliyor. Buda bizim görmek istediğimiz görüntüler. Daha önce vatandaşlar beğendikleri otomobili galeriye eşlerine getirerek gösteriyor veya 'Eşime de sorayım' diyerek pazarlığa girmiyordu" diye konuştu.

35 güvenlik görevlisinin görev yaptığı oto pazarına önümüzdeki haftalarda ilginin daha artacağı tahmin ediliyor. Daha önceki oto pazarın şehir dışında olması sebebiyle gidiş dönüşlerde sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar ise, şehrin merkezine kurulan pazar sayesinde otomobilleri inceleme fırsatı bulduklarını söyledi.

(AOA-OMR) 29.06.2008 15:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title