Haberler

'2. OSB Enerji Zirvesi' Sona Erdi

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz, Afyonkarahisar'ın 'Allah Vergisi' Bir Kent Olduğunu Belirtti.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz, Afyonkarahisar'ın "Allah vergisi" bir kent olduğunu belirterek, "Yer altından çıkan jeotermalin sadece turizm, ısıtma ve seracılık amaçlı değil, elektrik enerjisi üretiminde de kullanılması gerekir" dedi.

OSBÜK tarafından Afyonkarahisar'daki 5 yıldızlı Korel Termal Otel'de düzenlenen "2. OSB Enerji Zirvesi" sona erdi. Türkiye'nin değişik kentlerinden yaklaşık 700 kişinin katıldığı toplantının sonunda bir değerlendirme yapan OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz, Afyonkarahisarlı sanayicilerde son dönemlerde gelişme olduğunu, ancak kentin mermer ve jeotermalde biraz daha ileriye gitmesi gerektiğini ifade etti. Sanayicilerin katma değeri daha yüksek olan ürünlere yönelmesini tavsiye eden Yılmaz, "Jeotermal sadece turizm, seracılık ve ısıtma amaçlı değil, elektrik enerjisi üretmek amaçlı da bulunup çıkarılmalıdır. Çünkü burası Allah vergisi bir yer. Az derinlikte çok yüksek sıcaklıkta sular var. Daha aşağılara inmek suretiyle daha sıcak su çıkarılmalı ve bu elektrik enerjisine çevrilmelidir. Bu yapılırsa Afyonkarahisar'ın katma değeri yükselecektir. Bana göre teşvik yok. Artık teşvik kendinizsiniz. İlla teşvik olması şart değil. Teşvikle olsa daha iyi olur ama devletin elindeki imkanlar da ortada. Teşvik olmadan da Afyonkarahisarlılar bu işi yapabilir. İlla bir teşvik olsun da yapalım diye beklemesinler. Ok yaydan çıktı. Burası bir merkez. Türkiye'nin her tarafına yakın. Ulaşım yollarının kesişme noktasında. Bu avantajlar çok iyi değerlendirilebilir. Hem jeotermal, hem de mermer çok daha ileri noktalara gelebilir. Bu da mamul madde üretiminde daha ileri gitmek sureti ve katma değeri daha yüksek ürün üretmek suretiyle olacaktır" diye konuştu.

"SERBEST PİYASA EKONOMİSİNE GÜVENİYORUZ"

OSBÜK ve organize sanayi bölgeleri olarak doğalgaz, elekrik ve diğer bütün enerjilerin üretiminden depolanmasına ve dağıtımına kadar özelleştirmenin her aşamasında var olmak istediklerine dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi; "Bizim işimiz elektrik ve enerji üretmek olsun. Enerji tüketmek, istihdam ve üretim yapmak olsun. Mevzuatlarla uğraşmayalım ve daha az zaman harcayalım. Arz güvenliği mutlak surette güvence altına alınmalıdır. Biz bu işlerin çözümünde ilk ve son kaleyiz. Enerjiyi en çok kullanan biziz. Bu iş bizlerden geçiyor. Serbest piyasa ekonomisine de güveniyoruz. Elektrik ve diğer enerjilerin serbestçe alınıp satılmasını arzu ediyoruz. Yeni yapılacak elektrik santrallerinde bürokrasinin minimuma indirilmesini istiyoruz. Nükleer enerji dahil olmak üzere bu ülkenin yararına olan her türlü enerji çeşidinin Türkiye'de konuşlanmasını arzu ediyoruz. Toplantıda tespit ettiğimiz sorunların tamamını Enerji Bakanlığı ve diğer bakanlıklara ileteceğiz. Bir kitapçık çıkartıp herkese dağıtacağız. Sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız. Amacımız enerji konusunda Türkiye'nin sıkıntı çekmemesidir."

(ATA-Y)

03.02.2008 13:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title