Haberler

2. Nükleer Terörizmle Mücadelede Global İnisiyatif Toplantısı

Nükleer Faaliyetleriyle Sık Sık Dünya Gündemine Oturan Kuzey Kore ve İran, "2. Nükleer Terörizmle Mücadelede Global İnisiyatif" Toplantısında Konu Olmadı.

Nükleer faaliyetleriyle sık sık dünya gündemine oturan Kuzey Kore ve İran, "2. Nükleer Terörizmle Mücadelede Global İnisiyatif" toplantısında konu olmadı.

Türkiye, 12-13 Şubat tarihlerinde 13 ülkenin katıldığı "Nükleer Terörizmle Mücadelede Global İnisiyatif" toplantısının ikincisine evsahipliği yapıyor. Bugün yapılan toplantı sonunda düzenlenen ortak basın toplantısında Türkiye adına konuşan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rafet Akgünay, "Rusya ve ABD'nin başlattığı bu inisiyatif, 11 Eylül 2001'de başlayan uluslararası terörle mücadelenin yeni bir dalgasıdır" dedi. İran ve Kuzey Kore'ye yönelik herhangi bir tedbirin konuşulup konuşulmadığının sorulması üzerine Akgünay, "Bu toplantı hiçbir ülkeye karşı değil. Kimlerin nükleer terörizmle mücadelede katkı verebileceğini konuştuk. İran ve Kuzey Kore hiçbir oturumun gündem maddesi olmadı. Somut tedbirler yerine, duyarlılığı arttırmaya yönelik kararlar alınıyor" diye konuştu.

ABD adına toplantıya katılan, silah kontrolü ve uluslararası güvenlikten sorumlu müsteşar Roberth Joseph, toplantının verimli geçtiğini ve katılımcı ülke sayısının her geçen gün artmasından duydukları memnuniyeti belirtti. 'İran'ın toplantı gündemine gelmeyişi Amerikan politikasında bir değişim anlamına geliyor mu' sorusu üzerine Joseph, "Politikamızı kesinlikle değiştirmedik. İran, nükleer silah üretme kapasitesine sahip bir ülke. Ancak şu ana kadarki toplantılarda spesifik bir gündem maddesi olmadı" dedi.

Söz alan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Kisiyak da, İran'ın nükleer faaliyetleri konusunda BM kararları çerçevesinde Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın görüşmeleri yürüttüğüne dikkat çekerek, ülkesinin barışçıl bir uzlaşmadan yana olduğunu söyledi.

Toplantıya temsilci gönderen ülkeler Türkiye, Avustralya, Kanada, Çin, Almanya, Fransa, İtalya, Japonya, Kazakistan, Fas, Rusya, İngiltere ve ABD olurken, Uluslararası Atom Enerji Ajansı da temsilci gönderdi.

(DS-BK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title