Haberler

2 Kilo Altın ve 1 Milyon Lira Parasını Dolandırıcılara Kaptıran Yaşlı Kadın Soluğu Emniyette Aldı

Güncelleme:

İstanbul'da 80 yaşındaki Beycan Dilican telefon dolandırıcılarına 1 milyon lira ve 2 kilo altınını kaptırdı. Emniyette 2 kişinin resmini teşhis eden yaşlı kadın dolandırıcıların kendisine 'Parayı çek bize ver. Biz parmak izi çalışması yapacağız. Operasyon yaptıktan sonra parayı geri vereceğiz' dediğini anlattı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, İstanbul Fatih'te yalnız yaşayan 80 yaşındaki Beycan Dilican'ı bir hafta önce arayan dolandırıcılar, kendilerini emniyet amiri olarak tanıttı. Bankadaki parasının terör örgütü tarafından ele geçirileceğini belirterek, "Parayı çek bize ver. Biz parmak izi çalışması yapacağız. Operasyon yaptıktan sonra parayı geri vereceğiz" dedi.

1 MİLYON TÜRK LİRASI İLE 2 KİLO ALTIN

Dolandırıcılara inanan yaşlı kadın, bankadan çektiği 1 milyon lira parayı telefon dolandırıcılarına verdi. Evde altın olduğunu da öğrenen dolandırıcılar, bu kez de yaşlı kadının 90 adet Cumhuriyet altını ve bilezik gibi ziynet eşyasını aralarında bulunduğu 2 kilo altını da alarak kayıplara karıştı.

SOLUĞUNU EMNİYETTE ALDI

Uzun bir süre Amerika'da yaşadığı öğrenilen yaşlı kadın, bir süre sonra dolandırıldığını anladı. İki çocuğu Amerika'da yaşayan yaşlı kadın, soluğu poliste aldı. Karakoldaki işlemlerin ardından Dilican, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gitti. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde telefon dolandırıcıların fotoğraflarını inceledi. Gösterilen fotoğraflardan 2 kişiyi şüphelilere benzeten Dilican, nasıl dolandırıldığını polise bir kez daha anlattı.

TELEFONDA KENDİNİ KOMİSER OLARAK TANITTI

Emniyet çıkışında konuşan mağdur kadın, "Telefonda kendini komiser olarak tanıtan biri 'Asayiş polis müdürlüğünden arıyorum' dedi. 1,5 milyon lira param ve 2 kilo altın vardı. Eşim 18 yıl önce hayatını kaybetti. Yalnız yaşıyorum. 2 çocuğum Amerika'da yaşıyor. Ben kalçamdan ameliyat oldum. kızım gelip 3 ay baktı bana. Biri yanımda olsaydı bu başıma gelmezdi. 3 kişi gelip parayı aldı. Resimlerden 2 kişiyi benzettim ama tam emin değilim" dedi.

POLİS KAMERA KAYITLARINI ARAŞTIRIYOR

Yaşlı kadının dolandırılmasının ardından polis, çok yönlü çalışma başlattı. Olayın gerçekleştiği adreslerde güvenlik kamera kayıtları incelenmeye başlandı. Şüphelilerin görüntüsü elde edilmeye çalışılıyor.

Kaynak: Haberler.com / 3. Sayfa

3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (14)

misafir:

oha ne para toplamış kadına bak ya

6
2
yanıtYanıtla
ADA:

yemeyenin malını yerler

4
2
yanıtYanıtla
Bankkk:

Sorusturmada banka supheli

6
0
yanıtYanıtla
ra:

hadi bu kadın yaşlı. yaw avukat canan karatay vs vs kimler kimler dolandırılıyor e demekki millet polise gitse nedir nedeğildir sorsa sormuyor olan oluyor emniyet kaçkez mesaj gönderdi dolandırıcılara inanmayın diye sen inanacağım diye ısrar edersende neyapsın polis.

4
0
yanıtYanıtla
BAŞKANN:

Yahu arkadaş bu kadar habere bu kadar farkındalığa rağmen bu insanlar yine kanıp onlara kendi paralarını teslim ediyorlar pes...

3
1
yanıtYanıtla
Buzzy:

1, 5 milyon lira parayı eft havale yapsan hadi neyse nakit olarak yaşlı kadınım eline veriyosun banka elemanı şüphe duymaz mı bunca olay olurken ortalıkta , bence soruşturmaya bankadan başlasınlar

4
0
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

kesinlikle bu paraların zekatı verilmemiş ve fakirin hakkı gaspedilmiştir ancak yüce rabbimiz acısını daha dünyadayken çıkarmıştır.ahirette de daha kötü hesap sorulacaktır.

2
2
yanıtYanıtla
Müftü Dede:

Aynen doğrudur dürbünlü bey.

yanıt2
yanıt0
8.HUDUT GAZİLER IĞDIR:

bu yasta napcan parayi be teyze basina bela wersene cocuklarina sağken ugras dur simdi

2
0
yanıtYanıtla
laf su gibi akar gider yerini bulur:

HAYAT BAZEN ÖMRÜ UZATIR AMA GÜLDÜRMEZ NEDENİ HİÇ BİLİNMEZ

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title