Haberler

2. Etnospor Kültür Festivali

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu, "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla ikincisi düzenlenen Etnospor Kültür Festivali'ni önemsediğini ve desteklediğini söyledi.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen festivale katılan "Asrın güreşçisi" unvanlı eski milli sporcu Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın öncülüğünde böyle güzel bir etkinliğe şahit oluyoruz. Bilal Bey, yüzü eskimiş, bitmiş, artık tarihten kalkmış, yaşatılmayan, örf, adet ve geleneğimize uygun Orta Asya ve Anadolu'daki bütün sportif faaliyetleri bir arada toplayarak, güzel bir etkinlik yaptı. Bu festivali çok önemsiyor ve destekliyorum. Bazı branşlar var ki artık hepimiz unutmuşuz. Bunları gün yüzüne çıkarmak, toplumumuzla buluşturmak, bu heyecanı yaşatmak güzel bir duygu." diye konuştu.

Bilal Erdoğan ile ekibine, Okçular Vakfı ve festivale emek verenlere teşekkür eden Yerlikaya, "İnşallah ileriki zamanlarda daha farklı formatlarda, Anadolu'da veya Orta Asya'da bilmediğimiz, yeni yeni keşfettiğimiz branşlar da gün yüzüne çıkar ve faaliyete başlar." ifadelerini kullandı.

Hamza Yerlikaya, festivale katılımın yoğun olduğunu ve gençlerin ilgi gösterdiğini vurgulayarak, "Gençlerimiz burada. Geçmişten geleceğe güzel aktarımlar olsun istiyoruz. İnsanımız, gençlerimiz bilsin, geçmişini yaşasın ve anlatsın. O anlamda da çok önemli. İlgi hafta sonu biraz daha artar. Biz, aileler kısa bir zaman kalmasın, burada gününü geçirsin istiyoruz. Etnospor etkinliklerinde dışarıda bulabileceğiniz her şey var. Eğlencesi, mehteri, ok atması, atçılığı, mas güreşi var. Hafta sonu anneler ve babalar çocuklarını getirsin. Gençliğin burada olması bize mutluluk veriyor. Çapı her geçen yıl genişletilerek, güzel noktalara gelecek bir organizasyon." şeklinde görüş belirtti.

Geçen hafta sonunda birçok branşta uluslararası şampiyonalarda önemli başarılar elde edildiğini aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bunlardan bir tanesi de güreş. Güreş Milli Takımlarımız, 5 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya aldı. Karatede 4 altın, 4 gümüş, 6 bronz madalya kazandık. Bilardo Avrupa Şampiyonası'nda takımlarda şampiyonluk elde ettik, bireyselde de bir sporcumuz Avrupa üçüncüsü oldu. Özlenen, hasretle beklediğimiz büyük başarıları görmeye başladık. Bu anlamda mutluyuz. Ne kadar büyük yatırımlar yapılırsa o kadar büyük başarıların geleceğini biliyoruz. Büyük başarıların daha da büyük olmasını istiyorsak gençliğimizi spora katmalıyız. Güreşte, karatede ve bilardoda başarılı olmuş tüm sporcularımızı kutluyorum. Sporcu kardeşlerimiz elinden geleni yaptı. Kendilerine ülkemizi sevince boğdukları için teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Hamza Yerlikaya Bilal Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title