Haberler

2. Çukurova Hcc Kongresi

Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve ilgili ulusal derneklerin işbirliğiyle 2. Çukurova Hepatoselüler Karsinoma (HCC) Kongresi düzenlenecek.

Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve ilgili ulusal derneklerin işbirliğiyle 2. Çukurova Hepatoselüler Karsinoma (HCC) Kongresi düzenlenecek.

Prof. Dr. Hikmet Akkız, Kongre Düzenleme Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, Hepatoselüler Karsinoma (Karaciğer Kanseri) Kongresi'nin kentte 23-25 Şubat tarihlerinde ikincisinin düzenleneceğini bildirdi.

Kongrede birçok araştırmacı, konuşmacı ya da sözlü bildiri sunucusunun yer alacağını belirten Akkız, yurt dışından bilim insanlarının da kongreye katılacağını aktardı.

Akkız, "HCC Biyolojisini Anlamak: Hasta Yönetimine Neler Sunacak?" ana temasıyla düzenlenecek kongrenin amacı hakkında şu bilgileri verdi:

"Kongrenin temel amacı HCC konusu ile doğrudan ilgili disiplinleri bir araya getirmek, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşabileceğimiz bir zemin oluşturmak, multidisipliner işbirliği kültürünün inşasında bir adım atmaktır. İlk toplantının yakaladığı çizgide HCC konusu ile ilgili tüm merkezlerimizin sıra dışı desteklerinin payı çok büyüktür. Bu çizginin hep birlikte sürdürülmesini HCC alanında ülkemizin uluslararası bilime katkısı açısından yaşamsal önemde buluyoruz. Bu işbirliği geleneğini oluşturmadan ve deneyimlerimizi paylaşmadan iyi bir araştırma planlamanın ve yayın yapabilmenin zorluğunu yaşıyoruz. Ülkemiz HCC epidemiyolojinin en yüksek olduğu bölgelerden biri olmasına ve ilgili disiplinlerimizin çaba ve başarılarına rağmen bu alanda uluslararası yayın sayımızın yetersizliği bir olgudur. Bu bağlamda, kongrenin ikincisinin bu bilimsel yavanlığı aşma konusunda da önemli bir adım oluşturacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title