Haberler

2 Bin 685 Asker Yemin Ederek Vatani Görevine Başladı

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı 105. Dönem Dövizle Askerlik Hizmetinden Yararlanan Erler ile 313. Kısa Dönem Erler, Düzenlenen Törenle Yemin Etti.

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı 105. dönem dövizle askerlik hizmetinden yararlanan erler ile 313. kısa dönem erler, düzenlenen törenle yemin etti.

Yaklaşık 2 bin 685 askerin yemin ettiği törene, Burdur Valisi Rasih Özbek, Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Rahmi Acır ve asker yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, birliğe ilk teslim olan ere hediyeler verildi. Erler silahların üzerine ellerini koyarak yemin ettikten sonra tören geçişini tüm aileler ayakta alkışlayarak izledi.

Konuşmasında askerlere ve asker yakınlarına seslenen Alay Komutanı Rahmi Acır, "Bugüne kadar büyük emekle yetiştirdiğiniz dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından kısa bir süre önce asker ocağına katılan evlatlarınız, bizim en değerli varlığımız olmuştur. Bütün amacımız çok kısa bir sürede olsa vatan savunmasında görev alan bu evlatlarımızı, yüce Türk milletine ve onun şerefli ordusuna layık askerler olarak yetiştirmek ve aldığımız gibi sapa sağlam bedenen ve fikren daha da gelişmiş olarak sizlere teslim etmektir. Yurdumuz her an sıcak gelişmelerin yaşanabileceği çok hassas ve kritik bir bölgede bulunmaktadır. Bu nedenle devletimiz her zaman güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmak zorundadır. Bizler ant içerek ordu safhalarına adım atanların, bu Mehmetçikler gibi tüm askerlerin bu vasıflara sahip olduğuna yürekten inanıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri böyle Mehmetçiklere ve bu Mehmetçikleri canı gönülden destekleyen siz değerli vatandaşlarımıza sahip olduğu sürece verilecek her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez biz bütün olarak sonsuza dek varlığını sürdürecektir" dedi.

Törenin ardından askerler aileleriyle biraraya gelerek hasret giderdi.

(OÖ-ŞT-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title