Haberler

2 Bin 500 Metrede Paraşüt Heyecanı

Gürsu Arama Kurtarma Derneği (Gürkud) ve Gükhavk Üyeleri, Uludağ'ın 2 Bin 543 Metrelik Zirvesindeki Göller Bölgesi'nde Yamaç Paraşütü Yaparak Bir İlke İmza Attı.

Gürsu Arama Kurtarma Derneği (GÜRKUD) ve GÜKHAVK üyeleri, Uludağ'ın 2 bin 543 metrelik zirvesindeki Göller Bölgesi'nde yamaç paraşütü yaparak bir ilke imza attı.

5 derecede geceyi geçiren 35 kişiden oluşan ekipte bulunan paraşütçüler sabahın ilk ışıklarıyla hazırlıklarını yaparak Kilimli Göl üzerinden deneme uçuşlarını gerçekleştirdi. Zirve uçuşunu yapmak için zirve taşının batısında yerlerini alan iki pilot, saat 10:40’ da gökyüzüne süzülerek, Uludağ zirveden ilk yamaç paraşütü uçuşunu gerçekleştirdiler.

Bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşayan Gürsulu doğa ve adrenalin tutkunlarından oluşan ekip, yaklaşık 45 kilometrelik mesafede yaptıkları doğa yürüyüşünün ardından, başka ilklere imza atma ümidi ve heyecanıyla alandan ayrıldı.

Sporun her dalının insana bir fayda sağladığını belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü “ İlçemizin adını yamaç paraşütü merkezleri arasında ön plana çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu hedefimize ulaşma yolunda bizden desteklerini esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir ilke imza atan pilot arkadaşlarımı da tebrik ediyorum “ dedi.

(SS-İHS)

13.09.2007 10:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title