Haberler

2 Bin 400 Yıllık Tarihi Mekanda Konser

Güncelleme:

Avusturyalı müzik grubu, 4. Karsanat Barok Müzik Festivali" kapsamında 2 bin 400 yıllık Halikarnas Mozolesinde konser verdi.

Avusturyalı müzik grubu, 4. Karsanat Barok Müzik Festivali kapsamında 2 bin 400 yıllık Halikarnas Mozolesinde konser verdi.

Karya Kültür ve Sanat Derneği (KARSANAT) tarafından düzenlenen festival kapsamında sahneye çıkan Avusturyalı müzik grubu, Anna Magdalena Auzinger-Soprano ve Amélie Saadia Mezzosoprano, Phillip Comploi " Venedik'te bir Barok Gezintisi" adlı bir müzik dinletisi sundu.

KARSANAT Derneği Başkanı ve Genel Sanat Yönetmeni Gülderen Erdoğmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, antik dönemin 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi'nde ikinci konser düzenlediklerini söyledi.

Festivalin açılışını Avusturya'nın ödüllü solistlerinin yaptığını dile getiren Erdoğmuş,"Biz KARSANAT olarak Bodrum'un tarihi yerlerini çok önemsiyoruz. Bu bağlamda festivalimizi geçen yıl burada yaptık bu Mozolede bir ilk oldu. Seyirciden çok güzel tepkiler aldık. Sanatçılar ve seyirciler çok güzel anılarla buradan ayrılıyor. Bu festival aynı zamanda Mozolenin tanıtımını sağlıyor"dedi.

Üç gün sürecek festivalde yarın  Karya Barok Topluluğu solistleri Karya Barok Yaylı Çalgılar Dörtlüsü eşliğinde, batılı bestecilerin doğunun gizemiyle etkilenerek besteledikleri operalardan aşk ve savaş konulu ünlü aryalar, düetler seslendirecekler.

Festivalin kapanış konserinde ise, solist Özge Eyüpoğlu Karya Türk Müziği Topluluğu eşliğinde, Karsanat Sanat danışmanı Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ'ın belirlediği repertuvar ile ünlü bestekarların eserlerinden seçkin eserler sunacaklar. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğmuş Venedik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title