Haberler

2 Bin 236 Okulda Fatih Projesi'nin Altyapısını Kuracak

Güncelleme:

Türk Telekom, FATİH Projesi kapsamında, 1. Bölge olarak anılan Batı Bölgesi ile 2. Bölge olarak anılan Orta Anadolu ve çevresindeki 2 bin 236 okulun ihalesini kazandı.

Türk Telekom, Fırsatları Artırma Tekonolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında, 1. Bölge olarak anılan Batı Bölgesi ile 2. Bölge olarak anılan Orta Anadolu ve çevresindeki 2 bin 236 okulun

'yerel alan ağı, aktif cihazlar ve pasif üyelerin kurulumu' ihalesini kazandı. Türk Telekom, bu bölgedeki okullara 3 yıl boyunca kesintisiz servis hizmeti verecek.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, şirketin FATİH Projesi kapsamında 1. Bölge olarak anılan Batı Bölgesi ile 2. Bölge olarak anılan Orta Anadolu ve çevresindeki 2 bin 236 okulun 'yerel alan ağı, aktif cihazlar ve pasif üyelerin kurulumu' ihalesini kazandığı bildirildi.

Türk Telekom Grup Finans Başkanı Mustafa Uysal ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEGİTEK) Genel Müdürü Mustafa Koç, projeyi başlatacak protokolü Ankara'da düzenlenen törende imza attı.

Uysal, FATİH Projesi'nde, en büyük teknolojik altyapı sağlayıcı olarak yer aldıklarını kaydederek, projenin modern teknolojilere uygun ve çağa ayak uydurmuş genç bireyler yetiştirilmesini hedeflediğini ifade etti. Türk Telekom olarak öncelikli amaçlarının, projenin altyapısını en son teknolojik iletişim sistemleriyle kurmak ve maksimum düzeyde verimlilik sağlamak olduğunun altını çizen Uysal, milli eğitim sistemi için değer yaratmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama şirketi olarak, nasıl ki iletişim sisteminin teknolojik altyapısını biz kuruyorsak, aynı şekilde Türk eğitim sistemini geleceğe taşıyacak olan bu projenin teknolojik altyapısını kurmak yolunda da en önemli adımları biz atıyoruz.

Teknolojik yeniliklerin geliştirilmesi ve Türkiye'nin teknolojik geleceğinin inşası için çalışan Türk Telekom, bu bilgi birikimini şimdi de FATİH Projesi için harcayacak. Geleceğe hazırlanan ülkemizin eğitim sistemi, FATİH Projesi ile bilgi çağına uygun, bilgi toplumu üyesinin tüm özelliklerini taşıyan bireyler yetiştirmek konusunda büyük bir adım atıyor. FATİH Projesi, bilgi ve iletişim teknolojilerini, eğitim sürecinin temel araçlarından biri haline getirerek öğrencilerin ve öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanımı sağlayacak."

Uysal, Türkiye'nin bilgi toplumu olma stratejisinin en temel projelerinden biri olan FATİH'te yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye'yi 2023 vizyonuna taşıyacak teknoloji altyapısının kurulması önemli olduğunu kaydetti.

FATİH Projesi'nin bu vizyonun önemli bir parçası olduğuna işaret eden Uysal,

"İşte Türk Telekom, bu tarihi misyona hizmet etmek heyecanını taşıdığı için ülkemizin en büyük değeridir" dedi.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Uysal Türk Telekom Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title