Haberler

2 Başkentte Ulaşım Zammı Protestosunda Gerginlik

Vatandaşlar Yol Kapattı

VATANDAŞLAR YOL KAPATTI

Başkent'te her akşam Kızılay Ege Mahallesi duraklarında gerçekleşen eylemde gerginlik çıktı. Ziya Gökalp Caddesini trafiğe kapatan grup üyeleri ve yolcular eski otobüslere binmeyerek Tuzluçayır'a kadar yürüdü.

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine yapılan zamları protesto eden halkevleri üyeleri, saat 18.00 sıralarında Kızılay Ege mahallesi duraklarında biraraya geldi. Grup üyeleri toplu taşıma yapılan zamların geri alınmasını ve Ege mahallesi güzergahına verilen eski otobüslerin kaldırılarak yerlerine yeni otobüslerin verilmesini istedi. Bir süre "Gökçek istifa" "Ulaşım zamları geri alınsın" sloganları atan grup üyeleri, vatandaşlardan eski otobüslere binmemesini istedi. Eski otobüslere binmeyen yolcular, grup üyeleri ile Ziya Gökalp Caddesini trafiğe kapattı. Soğuk havaya rağmen cadde üzerinde oturma eylemine başlayan yolcular ve grup üyeleri yeni otobüs verilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde grup üyeleri ile polis arasında uzun süre yolun trafiğe açılması konusunda pazarlık yapıldı. Yaklaşık 250 kişiden oluşan vatandaşlar ve grup üyeleri daha sonra eski otobüslere binmeyerek Tuzluçayır'a doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında polis ile grup üyeleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Kolej kavşakta ikna edilen vatandaşlar kart basmayarak otobüslere bindirildi. Vatandaşlar kart basmadan otobüslere bindi. Otobüs şöförleri ise yolcuların kartsız bindikleri gerekçesi ile otobüsü içindeki yolcularla birlikte karakola çekmek istedi. Bunun üzerine yolcular otobüslerden inerek tekrar yolu trafiğe kapattı. Kısa süreli gerginliğin ardından eylem vatandaşların soğuk havaya aldırış etmeyerek Tuzluçayır'a kadar yürümesi ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title