Haberler

2 Başbakan'ın Taksim Dayanışması Sözcüleri ve Sanatçılarla Olan Görüşmesi Sona Erdi

"evinizde sıcak yataklarınızda yatmanız daha doğrudur."

"evinizde sıcak yataklarınızda yatmanız daha doğrudur. Gelen sanatçı ve temsilcilerin de görüşleri bu yöndedir.Bu gerilimin bu gerginliğin bir an önce ortadan kalkmasını istiyoruz. Canı yananlardan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Gönlü kırılanlardan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz"

"Hükümet son derece müsamahakar davranmıştır, davranmaktadır. Hükümetin orada çok uzun boylu Gezi Parkı'nın işgal altında tutulmasına müsade edeceğini hiç sanmıyorum"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Taksim Dayanışması'nın sözcüleri ve sanatçılardan oluşan grup arasında Başbakanlık Resmi Konut'unda saat 23.45'ten itibaren devam eden görüşme sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya giden grupta, Taksim Dayanışma'dan TMMOB Başkanı Eyüp Muhcu ve Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün, Arzu Çerkezoğlu, Derya Karadağ, sanatçılardan ise Sunay Akın, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Sertap Erener, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk ve Ali Sunal yer aldı. Görüşmede, İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanlarından Yalçın Akdoğan, İbrahim Kalın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de yer aldı.

"GEZİ PARKI'NIN İŞGAL ALTINDA TUTULMASINA MÜSADE EDECEĞİNİ SANMIYORUM"

Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik,"Sonuç itibariyle, Türkiye bir huhkuk devletidir. Gezi Parkı ile ilgili verilmiş bir yargı kararı vardır. Yargı kararları lehte çıksa bile hükümetimiz halkımızın ne düşündüğünü öğrenmek için bir halk oylamasına gidecek. İstabulluların verdiği karar bizim için son derece önemlidir. Lehte veya aleyhte de çıksa hükümetimiz bunu uygulayacaktır. Zaman zaman orada orantısız güç kullananlarla ilgili duyarlılık talep edilmiştir. Zaten başından beri hükümet de aynı görüşte.Gereken inceleme başlatılmıştır. Devlet memurları suç işleme insiyatifine sahip değildir. Gezi Parkı şu anda parktır. Halk oylaması sonucu çıkıncaya kadar, burada farklı bir şey yapılmayacaktır. Sadece belli bir grubun giderek 24 saat yaşadığı bir park olmaktan derhal çıkmalıdır. Bir ağabeyleri olarak söylüyorum. Evinizde sıcak yataklarınızda yatmanız daha doğrudur. Gelen sanatçı ve temsilcilerin de görüşleri bu yöndedir.Bu gerilimin bu gerginliğin bir an önce ortadan kalkmasını istiyoruz. Canı yananlardan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Gönlü kırılanlardan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Orada bulunan İllegal örgütler için bu söylediklerim geçerli değil. Umarım bir kaç saat sonra güneş daha parlak doğar. Türkiye'nin Başbakanı 18 saatten fazla çalıştı. Yarın daha yoğun olacak. Eğer demokaratik bir ülke olmasaydı böyle olmazdı. Hükümet son derece müsamahakar davranmıştır, davranmaktadır. Hükümetin orada çok uzun boylu Gezi Parkı'nın işgal altında tutulmasına müsade edeceğini hiç sanmıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title