Haberler

2//Başbakan Erdoğan'Dan Gündemle İlgili Açıklamalar...

"(terör) İç Siyasi Gelişmelerle Bağlantılı, Provokatif Saldırılar. Aziz Milletim Türkiye Üzerinde Oynan Oyunları Değerlendirsin"

"(Terör) İç siyasi gelişmelerle bağlantılı, provokatif saldırılar. Aziz milletim Türkiye üzerinde oynan oyunları değerlendirsin"

(Anayasa değişikliği) Şimdi son sözü siz söyleyeceksiniz"

(3. köprüye) "Bunlar istemezük familyasından. Hem ulaşım sıkıntısından bahsedeceksin hem de çözümün karşısında duracaksın, insaf"

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilerlemesine, kalkınmasına, demokratik, özgür, müreffeh bir ülke olmasına engel olan prangaları kırıp atma adına TBMM'nin üzerine düşen görevi yaptığını, şimdi, son sözü milletin söyleyeceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, Anayasa görüşmeleri sürecinde bazı vatandaşların cep telefonuna kısa mesaj gönderdiğini belirterek, "SMS'ler aldım. 'Bu işi vekiller bitiremeyecek. Öyle anlaşılıyor. Bize gelin bize' diye. Biz oradaki süreci hallettik ve size geliyoruz. Türkiye için bu son derece anlamlı süreci, kendi kirli emelleri doğrultusunda yönlendirmek isteyenler, halka gitmekten korkan, halktan çekinenleri, halka korku salmak isteyenleri de milletim sağduyusu ile bir kez daha bertaraf edecektir" dedi.

Birkaç haftadır terör örgütünün artan saldırıları olduğunu belirten Erdoğan, "Kalleşçe saldırılar düzenliyorlar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerin ve milletimizin başı sağolsun" dedi.

SALDIRILAR PROVOKATİF

Başbakan Erdoğan, Yenikapı Mevlevihanesi'nde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen 1111 eserin açılışını gerçekleştirdi. Konuşmasında Mevlana'nın, "Şu toprağa sevgiden başka tohum ekmeyiz" sözünü hatırlatan Erdoğan, "Güvenlik güçlerimize saldıran, bu yolla bu topraklara nifak, fesat tohumu ekmeye çalışanlar beyhude bir çaba içindedir. Bu topraklarda nifak, fesat yeşermez, bu topraklarda sevgiden başka hiçbir şey yeşermez. Bu saldırıları Türkiye'deki iç siyasi gelişmelerle bağlantılı provakatif saldırılar olarak görüyorum. Aziz milletimin bu ülke üzerinde karanlık güçlerin nasıl oyun oyandığını görmelerini, bunu aklı selimle değerlendirmelerini özellikle rica ediyorum" dedi.

DEVAMLI UYUYORSUNUZ

TBBM'nin Türkiye'nini geleceği için tarihi ve hayati nitelikte bir Anayasa değişikliğini gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "14 gün sabah 5-6'lara kadar çalıştık. Muhalefet, 'bizi uykusuz bıraktınız' dedi. 'O kadar önemli görev icra ediyoruz ki gerekirse 24 saat uykusuz kalacağız' dedik. Bu sıradan bir olay değildi. Siz zaten devamlı uyuyorsunuz. Bizim çalışmamız, üretmemiz lazım. Cumartesi, Pazar tatil. Salı, Çarşamba, Perşembe Meclis. O da 5 saat. Görev yaptık. Yok öyle 25 kuruşa simit. Yapacak çok iş var, çalışacağız" diye konuştu.

KİRALIK TETİKÇİLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Almanya'nın Die Welt Gazetesi'nin, "Türkler, Yunanistan, Portekiz, İspanya ve değer kaybeden Avro'ya bakıyor ve gülümsemeden geçemiyor" başlığını hatırlatan Erdoğan, "Türkiye emin ve kararlı adımlarla her türlü engeli, krizi başarıyla aşarken, işte IMF ile 2 yıldır anlaşamadık, 'Teşekkür ediyoruz' dedik ve yolumuza devam ettik. Bakıyorsunuz bu başarıyı gölgelemek için kiralık katiller, kiralık tetikçiler devreye giriyor. Biz bunlara boyun eğmeyeceğiz. Biz büyük düşünüyoruz. Büyük bir medeniyetin mensupları olarak büyük adımlar atıyor, büyük hedeflere doğru koşuyoruz. Bizim İstanbulumuz var. İstanbul gibi kenti olana küçük düşünmek yakışır mı?" dedi.

ŞU FAKİR 1 MİLYON AĞAÇ DİKTİ

Üçüncü Boğaz Köprüsü'ne karşı çıkanları eleştiren Erdoğan, "İlan ettik, hemen o malum zihniyet karşısına dikildi. Bunlar 'istemezükçüler' familyasından. Bahaneleri ne, 'yarım milyon ağaç kesecekmişiz.' Halkımı aldatmayın, kandırmayın. İktidara geldiğimizden bugüne diktiğimiz milyonlarca fidana bakın. Sadece şu fakir, İstanbul'a belediye başkanı olduğu zaman 15-25 yaş arasında 1 milyonu aşkın ağaç dikti. Ulaşım sıkıntısından bahsedeceksin, onu çözmek için adım atacağız, karşımıza dikileceksin. El insaf ya. Bunların ülkede dikili ağacı yok" diye konuştu.

İHANET ÇEMBERİ

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 2002 yılında 9 bin 483 vakıf eseri bulunduğunu belirterek, "Bu sayı az dedik. Bu ülke vakıf kültürü üzerine bina edilmiş bir ülke, bundan çok daha fazlası vardır dedik. 7,5 yılda cumhuriyet tarihimizin tamamında tespit edilmiş eserden daha fazlasını, tam 10 bin 595 vakıf eserini tespit ettik, tescili yaptık. Şu anda tespit ve tescil işlemi yapılmış vakıf eseri sayısı 20 bin 78'e ulaştı. Kimbilir bu toprakları kazıdıkça altından nice vakıf eserler çıkacak. İhanet çemberini tek tek kırıyor ve gerçekleri ortaya çıkarıyoruz" dedi.

VATANDAŞ "DİK DUR" DEDİ, ERDOĞAN "ENDİŞEN Mİ VAR?"

Başbakan Erdoğan, 1996-2002 arasında 56 eserin restore edildiğini, 2002-2010 yılları arasında ise 3 bin 484 eserin restore edildiğini belirtti. Erdoğan, İstanbul'da 342 eserinin onarımının devam ettiğini belirterek, restorasyon çalışması devam eden Süleymaniye Camii'nin Ramazan ayına yetişmesi talimatını verdi. Vakıf eserlerinin yeniden gün yüzüne çıkmasının kendisini gururlandırdığını belirten Erdoğan, "Süleymaniye Camii Ramazan'a yetişecek değil mi? Anlamam. Bana söz vermiştiniz. Artık 24 saat ful mesai yapıp yetiştireceksiniz" dedi. Konuşması sırasında, "Dik dur başbakanım" diyen bir vatandaşa konuşmasını kesen Erdoğan, "Endişen mi var?" diye karşılık verdi.

Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kurduğu Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin bünyesindeki Medeniyetler İttifakı Enstitüsü'nün merkez olarak Yenikapı Mevlevihanesi'ni kullanacağını belirtti.

MEVLANA'NIN TORUNUYLA KURDELE KESTİ

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından İstanbul'un yedi bölgesine canlı bağlantı yaparak beraberindeki, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Mevlana'nın 20'inci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile birlikte kesti.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title