Haberler

2 Bakan Yıldız: Nükleer Santraller Gereklidir

Belçika'da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Dostları Grubu tarafından düzenlenen "Türkiye, büyüyen bir ekonomi için enerji, fırsatlar ve zorluklar" konulu konferansa katıldı.

Belçika'da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Dostları Grubu tarafından düzenlenen "Türkiye, büyüyen bir ekonomi için enerji, fırsatlar ve zorluklar" konulu konferansa katıldı. Konferans sonrası basın toplantısı düzenleyen Bakan Yıldız, 'Nükleer enerjiye karşı olanların bu enerjileri kullanmaması gerekir, Nükleer enerji kalkınmakta olan her ülke için geçerlidir buna da saygı duyulmalıdır' diyerek Nükleer enerjiye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

'YALVARACAK DEĞİLİZ, KAYBEDEN TÜRKİYE OLMAYACAKTIR'

Brüksel'de Türkiye Avrupa Birliği Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 'Bu gün Brüksel'de düzenlenen toplantıya katıldık toplantı güzel geçti, bilgiler verdik, son derece verimli geçti. Türkiye özellikle Avrupa Birliği üyelerinin bir çözüm ortağı olmuştur. Türkiye fiili olarak AB Müzakereler sonunda birliğine girsin , yada girmesin bu anlaşmalar yapıldı. Enerji başlığının açılması konusunda , bu kadar büyük projelerin yapılması sonunda AB'nin enerji başlığının açılmamasının siyasi sebepler olsa da bizim doğrularımız değişmeyecektir. Duygusal bir iş yapmıyoruz, Enerji Başlığı açılması konusunda yalvaracak halimiz yok, burada kaybeden Türkiye olmayacaktır' dedi.

'ELEKTRİK KULLANMASINLAR'

Soru cevap şeklinde devam eden basın toplantısında Nükleer santraller hakkında sorulara cevap veren Bakan Yıldız 'Bugün AB üyesi ülkelerin 143 tane Nükleer santralı var, bunlar kapanmadıkça bizde Nükleer santraller konusunda fikir değiştirmeyiz. Dünya bütündür ve aynı hareket eder, bütün Nükleer santraller kapanmadan bizde Nükleer santraller kurarız. Kırk yaşını geçmiş 26 santral var onların yarın kapatılması lazım bence. Şuan da yapımı devam eden 63 tane santral var, eski santrallerin kapatılması farklı , tam teçhizatlı, son teknoloji ile yapacağımız santraller yadırganmamalıdır. Türkiye'nin büyümesi ve kalkınması ile ilgili olan bizleriz, başkaları değil. Biz enerji kaynaklarımızı yapıp, dışa bağımlılığımızı azaltmalıyız. Belçika'da burada bulunduğunuz Ülke'de kullandığınız elektriğin yüzde 72'si Nükleerden elde ediliyorsa, bunu Nimet , külfet paylaşımına istinaden o karşı olanların kullanmaması lazımdır diye düşünüyorum. İlerlemesini gelişmesini tamamlamış olan Ülkeler 40 yıldır bu Nükleer santralleri kullanıyorlar. Artık 30 tane 442 tane santralı kullanan Ülkeler bu santrallerden vazgeçmiş değiller. Eski santrallerin kapatılması görüşünün Nükleer santrallerden vazgeçmek olarak tercüme edilen bir ortamda daha açık ve şeffaf söylemlere davet ediyorum' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title