Haberler

"2/b Arazileri ile İlgili Çalışma Başlatıldı"

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Kamuoyunda '2/b Arazileri' Olarak Bilinen Orman Vasfını Yitirmiş Arazilerle İlgili Çalışma Başlattığını Bildirdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, kamuoyunda ''2/B arazileri'' olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili çalışma başlattığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, ''Temel kanun'' olarak görüşülen ve temel ceza kanunlarına uyum amacıyla 170 kanunda değişiklik öngören 651 maddelik kanun tasarının 7. bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şahin, geçen yasama döneminde orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili sorunu çözmek istediklerini söyledi.

Anayasa değişikliği yaptıklarını, ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in düzenlemeyi bir kez daha görüşülmesi için Meclise geri gönderdiğini anlatarak, daha sonra da düzenlemenin komisyonlarda görüşülemediğini anımsattı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bu alanla ilgili sorunları çözmek için ciddi gayret ve çalışma içinde olduğunu, Adalet Bakanlığı hukukçularının da çalışmalara katkı vereceğini belirtti.

Bu yasama döneminde orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili düzenlemenin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, Yargıtayın orman suçlarına bakan dairesinin de sorunun çözülmesini istediğini söyledi.

-"DEVLETİN GÖRÜŞÜNÜ İFADE ETMİŞTİR"

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında, Irak konusunda söylediği sözleri eleştirmesine, Adalet Bakanı Şahin cevap verdi.

TBMM'de Türkiye Cumhuriyetini ''Küçük düşürücü'' beyanlardan kaçınılmasını isteyen Şahin, ''Türkiye'nin Irak konusunda tüm dünyaya açıkladığı bazı görüşler var. Bunlardan birisi de Irak'ın doğal kaynaklarının tüm Irak halkına ait olduğudur. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül de devletin bu görüşünü ifade etmiştir'' diye konuştu.

Hiç bir cumhurbaşkanının Türkiye'yi küçük düşürücü açıklamalar yapmadığını kaydeden Şahin, ''Bu Mecliste, Cumhurbaşkanını aşağılayan beyanlarda bulunmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Sabır çekiyoruz ama sabrımızın da bir sınırı var'' dedi.

Yedinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlanan tasarının, 8. bölümüne geçildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title