Haberler

2-B Arazileri

Denizli'de hak sahipleri belirlenen 2-B arazilerinin listelerinin il merkezinde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce, ilçelerde ise ilçe mal müdürlüklerince oluşturulduğu bildirildi.

Denizli'de hak sahipleri belirlenen 2-B arazilerinin listelerinin il merkezinde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce, ilçelerde ise ilçe mal müdürlüklerince oluşturulduğu bildirildi.

Denizli Defterdarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda 2-B arazileri olarak bilinen, 6831 sayılı Orman Kanununun 2/B maddesi gereğince Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazların değerlendirilmesine yönelik hükümlerin de yer aldığı 6292 sayılı "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun"un 26 Nisan 2012 tarih ve 28275 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Denizli merkez ve ilçelerinde 5831 sayılı kanunun 8. maddesiyle 3402 sayılı Kadastro Kanununa eklenen ek 4. madde kapsamında 6831 sayılı Orman Kanununun 2/B maddesi uyarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazların güncelleme ve kullanım kadastrosu çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Kullanım kadastrosu çalışmalarından henüz sonuçlanan bulunmamakla birlikte çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ancak güncelleme çalışmaları sonucunda hak sahipleri belirlenen 2/B arazilerinin listeleri il merkezinde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce, ilçelerde ise ilçe mal müdürlüklerince oluşturulmuştur. 2/B arazileriyle ilgili yapılacak başvuru ve satış işlemlerine esas olmak üzere hazırlanan, kullanıcı bilgilerini, başvuru bedellerini, başvurusu sırasında getirilmesi gerekli belgeler ile başvuru tarihlerini gösterir bu listeler, il merkezinde Defterdarlık Hizmet Binası ilan panosunda, ilçelerde ise ilçe mal müdürlüğü hizmet binalarında veya hükümet konağı ilan yerlerinde, ayrıca il merkezi ve ilçelerde 2/B arazisinin bulunduğu ilgili köyün muhtarlık binasında, taşınmaz mahallelerde ise ilgili mahalle muhtarlık binası ile bağlı bulunulan belediye hizmet binaları ilan yerlerine asılmak suretiyle ilan edilmiştir."

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title