Haberler

2 Ay Sonra Emekli Olacaktı

Mardin'de şehit edilen Astsubay Başçavuş Oktay Aydoğan'ın Ankara'daki baba evinde göz yaşı aktı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu şehit edilen Astsubay Başçavuş Oktay Aydoğan'ın Ankara'daki baba evinde göz yaşı aktı. Mahalle sakinleri, balkonlara dev Türk bayrağı asarken, taziyeleri kabul eden baba Kahraman Aydoğan'ı askerler de yalnız bırakmazken, "Bir Oktay'ım gitti, hepsi buradalar" dedi.

Ankara'nın Haymana nüfusuna kayıtlı olan ve 2 erkek çocuk babası Astsubay Başçavuş Oktay Aydoğan'ın şehit haberi üzerine Keçiören Bademlik Mahallesi Şehit Osman Eroğlu Sokak'tak oturan baba evi, taziyeye gelenlerle dolup taştı. Sabah saatlerinden itibaren Ankara İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Osman Gürcan da aileyi yalnız bırakmayıp, Oktay Aydoğan'ın ailesine taziyelerini iletti. Askerlerin ziyaretiyle birilkte kendisini yalnız bırakmamasının acılarını hafiflettiğini belirten baba Aydoğan, "Bir Oktay'ım gitti, hepsi burada" dedi.

Şehit asker Oktay Aydoğdu'nun 1 Aralık'ta Ankara'ya gelerek ev alıp, 2 ay sonra emekli olduktan sonra buraya yerleşeceği öğrenildi. Şehit asker Aydoğdu için Keçiören Belediyesinin taziye çadırı kurduğu sokakta, bir ambulans da hazır bekletildi. Taziyeleri kabul eden baba Kahraman Aydoğan, "Diyecek bir kelime bulamıyorum, içim yanıyor. Yapanları Allah kahretsin, Elbet bir gün belalarını bulacaklar. Allah'a şükürler olsun ordumuz yok edecek onları, kökünü kazıyacak. Onlar müslüman olamaz, islam olamaz. Türk, Kürt de olamaz. Bunlar Ermenidir. Toplayıp gelmişler bunları, başımımıza bela etmişler. Ordumuz bunların toptan kökünü kazıyacak. Allah ordumuzdan razı olsun. Bir tane Oktay'ı şehit ettiler, onun arkasında binlerce Oktay var" dedi.

Şehit oğlu ile son kez telefonla Pazar günü aşkamı konuştuğunu belirten baba Aydoğdu, "Oktay gelmiyor musun oğlum?' dedim. 'Baba izin aldım, ayın birinde geliyorum' dedi. 'İyimisn, nasılsın oğlum' diye sordum, 'elhamdülillah çok iyiyim baba' dedi. Sürekli bu kelimeyi kullanır, şükrederdi. Bir günden bir güne isyanı yoktu. Onlara şöyle, böyle yapacağız diye bir kelime, kimsenin aleyhinde konuşmazdı. Sonunda şehit ettiler" diyerek göz yaşı döktü.

Şehit askerin annesi Zeliha da göz yaşı dökerken, Bursa'da bulunan ablası Sebiha ise haber verilmeden getirildiği baba evinin önünde bekleyen kalabalığı görünce göz yaşı döküp, yere yığıldı. Yakınları, şehit askerin ablasını 'baban rahatsızlandı' diyerek teskin etmeye çalıştı. Bu sırada şehit askerin kız kardeşi Sevgi Aydoğan da hıçkırıklara boğulup, "Abla, ağabeyim Oktay gitti' diye haykırıp, yere yığıldı.

Şehit Astsubay Başçavuş Oktay Aydoğan, yarın öğlen namazı ile birlikte Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra askeri törenin ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title