Haberler

"2. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri"

"2. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri", Ünlü İspanyol Sanatçı Luz Casal'ın Yarın Aya İrini'de Vereceği Konserle Başlayacak.

"2. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri", ünlü İspanyol sanatçı Luz Casal'ın yarın Aya İrini'de vereceği konserle başlayacak.

Kendi kültürlerinden kopmadan dünya çapında üne kavuşmuş sanatçıları müzikseverlerle buluşturmayı hedefleyen "2. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri"nin basın toplantısı Aya İrini'de yapıldı.

Toplantıda konuşan Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, toplumsal hayata değer katan kültür, sanat, spor gibi her alanda varlık gösterme ve katkıda bulunma vizyonuyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, dünya kültürlerinin ortak anlatım biçimi, herkesin anlayabildiği ve anlayabileceği tek dil olan müziğin, Avea'nın toplumsal yaşama katkı vizyonu açısından öncelikli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Evrensel tek dil olan müziği farklı boyutlarıyla sahiplendiklerini ve 2010'da Doğu ile Batı'yı harmanlayan usta isimleri "Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" ile müzikseverlerle buluşturduklarını kaydeden Akdemir, "Bu yıl yine birbirinden özel ve sıra dışı sanatçıları İstanbullularla buluşturmaya devam ediyoruz" dedi.

Akdemir, bu yılki konserleri, muhteşem sesi ve özel yorumuyla müzikseverlerin çok sevdiği, unutulmaz Pedro Almodovar filmi "Yüksek Topuklar" için seslendirdiği "Piensa En Mi" şarkısına yaptığı yorumdan bu yana İspanya'nın tüm dünyaya ulaşan en özel seslerinden biri olarak kabul edilen Luz Casal ile yarın akşam başlatacaklarını ifade etti.

Erkan Akdemir, "2. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri"nde, Night Ark grubunun kurucusu Ara Dinkjian Quartet, besteci ve klasik Farsça müzik ustası Kayhan Kalhor, Türk Halk Müziği sanatçısı Erdal Erzincan, usta müzisyen Ömer Faruk Tekbilek ve şarkıcı Marianne Faithfull gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin sahne alacağını belirtti.

-"SON DERECE HEYECAN VERİCİ BİR TECRÜBE"-

Sanatçı Luz Casal da İstanbul'da bulunmanın kendisi için bir şeref olduğunu belirterek, ilk kez geldiği Türkiye'de müzikseverlerle buluşacağı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Casal, geçen yıl Mayıs ayında Türkiye'ye konser için gelmeyi planladığını fakat geçirdiği hastalıktan dolayı bunun gerçekleşemediğini anlatarak, bu hastalıktan geriye hala uzamayan saçlarının kaldığını kaydetti.

Yarın akşam vereceği konser için müzikseverlere güzel bir repertuvar hazırladığını söyleyen Casal, konserde en son çıkardığı "Tutku" ve diğer albümlerinden farklı şarkıları seslendireceğini söyledi.

Bir soru üzerine, kendisi için önemli olan Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı ve Kapalıçarşı gibi mekanları gezme fırsatı elde ettiğini kaydeden Casal, medeniyetlerin buluştuğu bir şehirde bulunmanın kendisi için son derece heyecan verici bir tecrübe olduğunu anlattı.

Casal, bulunduğu bazı mekanlarda başını örtmesi gerektiğini öğrendiğini, bunun kendisi için değişik bir his olduğunu belirterek, başını kapattığında da kendisini çoğunluğun bir parçası gibi hissettiğini kaydetti.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title