Haberler

2. Antalya Kitap Fuarı Başlıyor

Güncelleme:

Foto: Çocuklara sihirbaz ve palyaço gösterisinden, anıt önünde araçların fotosu

===

Kitapseverlerin kalbi Antalya'da atacak

2. Antalya Kitap Fuarı başlıyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) katkılarıyla düzenlenen 2. Antalya Kitap Fuarı, 13-17 Şubat tarihlerinde kapılarını açıyor. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, uzun uğraşlar sonucu kente kazandırılan TÜYAP Kitap Fuarı'nın ikincisinin düzenleniyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kitap fuarının Antalya'nın kültür ve sanata dayalı olarak kalkınmasının önemli yapıtaşlarından birisi olduğunu dile getiren ATSO Başkanı Budak, "Hedefimiz Antalya'nın kültür başkenti de olması ve turizm ve ticaretin buna bağlı olarak gelişmesidir. Kitap fuarı gibi kültür etkinlikleri sosyal hayatı canlandırma ve kültür turizmine ve ticarete katkı yapmanın dışında kent kültürünü ve kimliğini de güçlendiren etkinliklerdir" dedi.

Cam Piramit Sakıp Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi'nde 13-17 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya 2. Kitap Fuarı'na 50 yayınevi katılacak. Fuarda söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 30 etkinlik ve imza günlerinde; Banu Avar, Can Dündar, Canan Tan, Cemil Kavukçu, Doğu Yücel, İlber Ortaylı, Muzaffer İzgü, Vural Savaş, Nedim Gürsel, Nermin Bezmen, Vehbi Vakkasoğlu, Seviye Merih, Ramazan Demir, Şükrü Erbaş, Nur İçözü, Yalçın Mıhçı, Mavisel Yener, İhsan Atasoy, Fatih Erdoğan, Doğu Yücel, Ahmet Günbay Yıldız, Zehra Ünüvar, Yavuz Bahadıroğlu, Aydın Şimşek, Betül Tarıman, Bilal N. Şimşir, Penguen Dergisi çizerleri ve sinema sanatçısı Türkan Şoray'ın da aralarında olduğu 200 yazar okura buluşacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geçen yılki fuardan arşiv, Çetin Osman Budak

===

Toplu taşımada 'havuz' problemi

ANTALYA'da 250'ye yakın toplu taşıma şoförünün, 'havuz sistemi'ni protesto edip cumartesi akşamından itibaren kontak kapatması üzerine Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkan Mehmet İnce bir açıklama yaptı. Mehmet İnce, havuz sisteminin çağdaş, yeni, esnaf ve Antalya halkına yakışır bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Amaçlarının günün şartlarına göre kent içi taşımacılığını dizayn etmek ve esnafın 'hakça' kazanmasını sağlayacak denenmiş bir sistemi yaşama geçirmek olduğunu aktaran Mehmet İnce, şöyle dedi: "Esnafımız arasındaki haksız hat- yolcu- kazanç rekabetini bitirecek çalışmalar, maalesef kişisel hırs ve sevdaları nedeniyle bazıları tarafından baltalanıyor."

"Geçmiş dönemlerde yaptıkları işler neticesinde, odamızda barınamamış ve işgal ettikleri makamları terk etmek zorunda kalmış şaibeli şahsiyetlerin, yapmaya çalıştığı bozgunculuğa esnafımızın izin vermeyeceğinden eminim. Zira, bunların kim olduğu, işgal ettikleri makamları hangi iddiaların gölgesinde terk ettikleri camiamız tarafından çok iyi bilinmektedir."

Otobüsçü esnafına da çağrıda bulunan İnce, şöyle dedi: "Havuz sistemi vazgeçilmez değildir. Tavsiyem, denenmiş, başarılı, böylesi çağdaş bir sistemi birkaç 'rant baronu' istiyor diyerek reddetmeyin. Belirli bir süre deneyin. Eğer beğenmezseniz sistemi terk etmek sizlerin elinde. Başkalarınca denenmiş ve çok faydalı- başarılı olmuş bir sistemi reddetmemenizi tavsiye ediyorum."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Mehmet İnce'nin fotosu

===

Yöneticilerden koleje ziyaret

İSTEK Vakfı Okulları Kurucu Temsilcisi ve Hukuk Müşaviri Nefise Ülker Turgut, Genel Müdürü Ali İhsan Özyazgan, Yönetim Kurulu Üyesi Mali İşler Müdürü Lale Şatır, Teftiş Kurulu Başkanı Yakup Tanyıldız, Kurumsal İletişim ve Gelişim Müdürü Handan Tovka ve İSTEK Okulları idarecileri, İSTEK Antalya Yeditepe Koleji'ni ziyaret etti.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin Antalya'da yapılan 'Yeni Eğitim Sistemi ve Dijital Eğitimde Öğretmenin Yeri ve Önemi' sempozyumu için kentte bulunduklarını ifade eden konuklar, okulu gezip eğitim hakkında fikir alışverişinde bulundu. Okul yönetimi, İSTEK Okulları idarecilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

THY Isparta'ya uçuyor

TÜRK Hava Yolları Nisan 2013'ten itibaren haftada 3 gün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na karşılıklı sefer düzenleyecek. Müjdeyi hafta sonu Isparta'yı ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım verdi. Isparta'da ilk olarak Göltaş Kavşağı'nda incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım daha sonra Valilik'teki sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı toplantıya katıldı.

UÇAK MÜJDESİ

Toplantıda önce bakanlığının yaptığı çalışmaları anlatan Bakan Yıldırım, daha sonra Isparta'nın taleplerine tek tek cevap verdi. Isparta'ya havayolu taşımacılığıyla ilgili müjde veren Bakan Yıldırım, SDÜ Havalimanı'nın yeniden çalışmaya başlayacağını söyledi. THY'nin nisan ayından itibaren haftada 3 gün İstanbul-Isparta seferleri yapacağını belirten Bakan Yıldırım, "Uçağı doldurun günde 2 sefer bile yaparlar. Isparta ve Burdur 2 şehir. Bu iki şehir bir uçağı dolduramazsa ben ne yapayım? Bunlar hayır kuruluşu değil. Para kazanmazlarsa gelmezler" dedi.

DEREBOĞAZI'NDA FİZİBİLİTE YAPILACAK

Isparta'nın bölünmüş yolla Burdur, Afyon ve Antalya'ya bir bağlantısının bulunduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, "Ama daha kısasını istiyorsunuz. Antalya'ya yeni güzergah talebi var. Dereboğazı yoluyla ilgili bir talep önümüzde duruyor. 114 kilometrelik bu yolun 95 km'lik kısmı bölünmüş değil. Yolla ilgili çalışmalarımızı yapıp bu yolu mümkün olan en kısa zamanda yapacağız. Belki yolun tamamı çift yol olmayabilir. Ama coğrafya izin vermeyebilir. Dereboğazı yolunda takvimi ne kadar öne çekeriz bunun hesabını yapıyorum" dedi.

BURDUR YOLU YAPILIYOR

Bakanlık olarak önceliklerinin Isparta-Burdur arasındaki Gelincik yolunu tamamlamak olduğunu anlatan Bakan Yıldırım, "Burayı acil eylem planı içinde değerlendiriyoruz. Birinci önceliğimiz burası. Bu yolla iki komşu il adeta tek bir şehre dönüşecek. Böylelikle Antalya bölünmüş yoluna da daha kısa mesafeden ulaşılacak. Yine Isparta-Konya için düşüncemiz var. Isparta'yı Konya'ya 2 yoldan bağlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: İlk haber için verilen fotolar kullanılabilir

===

O kendi teknolojisini kullanıyor

KAŞ'ın Çamlıova Köyü'nde oturan 86 yaşındaki Ali Kırcaer, ilerleyen yaşına rağmen halen ağaca şekil veriyor. Kendi yaptığı evinin altındaki atölyesinde marangozluk yapan Ali Kırcaer, tam 60 yıldır el emeğiyle ağaçlara şekil veriyor. Gelişen teknolojiye rağmen halen manuel aletler kullanan Kırcaer, hiç elektrikli alet kullanmıyor. 13 çocuk babası Ali Kırcaer, tahta kaşık, senit, kovan, yaba, tırmık, Kıbrıs kemanesi yaparak geçimini sağlıyor.

Vatandaşlardan gelen siparişler üzerine çalışan Ali Kırcaer'in tek arzusu ise ömrünün son nefesine kadar mesleğini sürdürmek. Baltayla odun kıran, ağaca tırmanan ve her işini kendi başına yapan Kırcaer,

"13 çocuğumdan hiçbiri bu işi yapmıyor. Ben 10 yılı çırak olmak üzere 60 yıldır ahşap ustalığı yapıyorum. Ölünceye kadar da devam edeceğim" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Ali Kırcaer

===

Alternatif turizm potansiyeli tanıtıldı

HOLLANDA'da düzenlenen Bisiklet ve Doğa Yürüyüşü Fuarı'na katılan Kumlucalı turizmciler, ilçenin önemli turizm merkezi olan Olimpos'daki Kadirs Ağaç Evleri ile ilçedeki alternatif turizm faaliyetlerini tanıttı. Olympos tatil merkezindeki Kadirs Ağaç Evlerinin sahibi Kadir Kaya, 09-10 Şubat 2013 tarihlerinde Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Bisiklet ve Doğa Yürüyüşü Fuarı'na katıldıklarını söyledi.

Fuarda ağaç evlerin ve Türkiye'nin tanıtımını yaptıklarını kaydeden Kaya, fuarda tur amaçlı bisiklet etkinlikleri, doğa sporları ve güzergahlarının tanıtıldığını belirtti. 100'e yakın ülkenin katıldığı fuar alanını yaklaşık 20 binin üzerinde insanın ziyaret ettiğini dile getiren Kaya, açtıkları stantta İngilizce broşürlerle Olimpos'daki ağaç evleri, bisiklet rotalarını ve ilçedeki doğa sporları alanlarını tanıttıklarını kaydetti.

Fuarın verimli geçtiğini vurgulayan Kaya, "Alternatif turizm ve bisiklet turları ile doğa sporları ve güzergahlara meraklı olan insanların birebir ziyaret ettikleri fuarda, ülkemize olan ilgiden memnun kaldık. Gelecek yıl kuracağımız standın yanına birde Ağaç ev kurarak, ziyaretçilerimize birebir tanıtım yapma imkanı sunacağız" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Fuar fotosu

===

Hızlı klavye kullanım kursu

MANAVGAT Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından hızlı klavye kullanım kursu açıldı. Kurs, adliye zabıt katipliği sınavına hazırlananlarla birlikte akıcı çalışmayı gerektiren büro işlerinin yürütülmesi ve iş veriminin arttırılması amacıyla açıldı. Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyiklioğlu, kursta katılımcılara 10 parmak klavye kullanılmasının yanı sıra hızlı ve düzgün yazma teknikleri gösterildiğini kaydetti.

Manavgat İMKB Ticaret Meslek Lisesi Bilgisayar Laboratuarı'ndaki kursun 170 saat süreceğini belirten HEM Müdürü Geyiklioğlu, "İMKB Ticaret Lisesi Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alan Öğretmeni Nurten Öztürk tarafından kurs veriliyor. Kursu tamamlayanlara sertifika verilecek. Kursa özellikle zabıt katipliği sınavına girecek adaylar ve hızlı klavye kullanması gereken işlerde çalışanlar katılıyor" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Hem Müdürü Geyiklioğlu - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Mehmet İnce Türkiye Isparta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title