Haberler

1topbaş: Belediyeler Birliği ile Alman Vakıfları Arasında Akçeli Anlaşmalar Yok

*istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş:

*CHP ve BDP'li bazı belediyelerle Alman Vakıfları arasındaki maddi ilişkinin bir benzerinin Topbaş'ın Başkanı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği ve Bazı Alman Vakıfları arasında olduğu iddialarına da yanıt veren Topbaş, "Belediyeler Birliği ile Alman Vakıfları arasında akçeli anlaşmalar yok" dedi.

*"Türkiye Belediyeler Birliği ile Alman Vakıfları arasındaki anlaşma benden önceki dönemde imzalandı"

*Ödül töreni sırasında 5 kişilik bir grup, sokak hayvanların öldürüldüğünü öne sürüp, Topbaş'a ödül verilmesini protesto etti. Göstericiler korumalar tarafından tören alanından uzaklaştırıldı.

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ - DHA - İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Emirgan'daki Beyaz Köşk'ün bahçesinde Hayvan Hakları Bilinçlendirme Projesi kapsamında sanatçılarla buluştu. Topbaş, bu sabah Okmeydanı'nda yaşanan TIR kazasının ardından tüm İstanbul trafiğinin kilitlenmesiyle ilgili soruya yanıt verdi. "Soruyu Üçüncü köprüye karşı çıkanlara sormak gerekir" diyen Topbaş, "Hatırlatmak lazım. Günde 30 bin civarında büyük araç, İstanbul Boğazı'ndan geçmekte. Bunlar daha Kuzeye atıldığı zaman şehir bu baskıdan kurtulacak" şeklinde konuştu. Kış aylarında yolların tırlar yüzünden kapandığını hatırlatan Topbaş, tüm sürücüleri trafik kurallarına uymaya davet etti. Topbaş sözlerini, "Bu bizim ciddi anlamda trafikle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kent hareketliliği bu çabalarımızı istediğimiz boyuta getiremedik. Metro devreye girdiğinde bu sıkıntıdan kurtulacağız. 2014 de 5 milyona yakın insan raylı sistemlerle taşınacak." şeklinde tamamladı.

BELEDİYELER BİRLİĞİ VE ALMAN VAKIFLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ

Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği, CHP ve BDP'li bazı belediyelerle Alman Vakıfları arasındaki maddi ilişkinin bir benzerinin Topbaş'ın Başkanı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği ve Bazı Alman Vakıfları arasında olduğu iddialarına da yanıt veren Topbaş, "Belediyeler Birliği ile Alman Vakıfları arasında akçeli anlaşmalar yok" dedi. Topbaş iddilara ilişkin açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi: "Burada bir takım fonlar, kaynak almak suretiyle belediyemizin bir anlaşması yok. Benden önceki dönemde bir eğitim anlaşması yapılmış. Benden önce bunun bir protokölü var. O eğitim, Aytaç Durak döneminde. O eğitim bu vakıf tarafından finanse edilmiş. Bizim dönemimizde sadece bir konferans yapıldı. Sayın Başbakanımızın kastettiği alt yapı adına, diğer belediye hizmetleri adına bir takım fonlar ve krediler alınması. Bizim öyle bir kredi anlaşmamız yok, bir kredi aldığımız da yok, geçmişten bugüne kadar. Türkiye Belediyeler Birliğinin böyle bir çalışması yok. Ben şuna üzüldüm ana muhalefet partisi hemen bizi işaret ederek, bu şekilde ortaya koymasını çok yanlış bakıyorum. Böyle bakarsanız sayın Aytaç Durak da daha önce kendi partilerinden belediye başkanıydı".

ÖDÜL TÖRENİNDE PROTESTO

Başını Pop Sanatçısı Yonca Evcimik'in çektiği çok sayıda ünlü isim, Dünya Hayvan Hakları gününde projelerine destek veren Topbaş'a en iyi belediye başkanı oskarıyla ödüllendirdi. Ödül töreni sırasında 5 kişilik bir grup, sokak hayvanların öldürüldüğünü öne sürüp, Topbaş'a ödül verilmesini protesto etti. Göstericiler korumalar tarafından tören alanından uzaklaştırıldı. Topbaş, İBB olarak kesinlikle hayvan itlafı yapmadıklarını, yerel belediyeleri bu konuda uyaracaklarını söyledi. Tören sırasında Evcimik'in giydiği oyuncak hayvan desenli ilginç etek dikkat çekerken, projeye destek veren Pascal Nouma, Elif Dağdeviren, Doğa Rutkay, Arzum Onan gibi isimler ödül aldı. Törene Türkiye Musevileri Haham Başı İshak Haleva da katıldı. Haleva, gösteriş için hayvan gezdirenlere dikkat çekerek. Köpeklerini gezdirenlerin arkalarında bıraktıkları pislikleri de temizlemelerini istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title