Haberler

1974'te İki Otomobil Fiyatına Satın Alındı

Tokat'ta 70 yaşındaki Halil Ekicioğlu, 43 yıl önce Tokat'a getirdiği ve hala çalışır durumda olan matbaa makinesine gözü gibi bakıyor. Ekicioğlu, "1974'te 110 bin liraya aldık bunu, 2 tane sıfır otomobil parasıydı" dedi.

1962 yılında mesleğe başlayan ve 1967 yılında vatani görevini matbaacı olarak yaptıktan sonra orada edindiği tecrübelerle 1970 yılında kendi işyerini açan 70 yaşındaki Halil Ekicioğlu, 43 yıl önce İstanbul'dan satın aldığı Alman malı matbaa makinesine gözü gibi bakıyor. Tokat'ın çalışmaya devam eden en eski matbaacısı olan Halil Ekicioğlu, 43 yıllık ömrü beraber paylaştığını söylediği matbaa makinesi için 'gözbebeğim' tabirini kullanıyor. E-fatura döneminin başlamasıyla birlikte sektörde var olmaya çalışan küçük ölçekli matbaacıların sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Ekicioğlu, işleri eskisi kadar olmasa da hazine müsteşarlığının verdiği destekle 2000 yılında modernize ettiği matbaasında şükrederek çalışmaya devam ettiğini söyledi.

"HİÇBİR YERİNDE ARIZA YOK"

Ekicioğlu, "1967 yılında askere gittim ve askeri matbaada askerliğimi yaptım. 1969 yılında terhis olduktan sonra 1970 yılında kendi matbaamızı açtık. Aynı yerde bu yıla kadar gelebildik burada. Sonra 1974 yılında maşalı dediğimiz o günlerin gözbebeği olan bu makinemizi aldık. Camekanımızın önüne koyduk ve bunu izlemeye gelenler oldu Tokat'ta. Kağıdı kendi alıp kendi basıp geri yerine koyduğu için insandan akıllı diyenler oldu. O günün parası 1974'te 110 bin liraya aldık bunu. 2 tane sıfır otomobil parasıydı, çok büyük bir paraydı. Yalnız onu da elle koyduğumuz, didindiğimiz, damla ile biriktirdiğimiz parayla yerine getirdik. Bu makine ile 43 yıldır beraberiz. 43 yıllık ömrü beraber paylaştık. Bu matbaanın mayası, bütün makinelerin alımının kazancının bereketi bu makine. Onun için şuanda bile gözbebeğimiz. Bugün hiçbir yerinde arıza yok ve kullanmaya devam ediyoruz. Her işe yarayan bir makine. Diğerleri gibi tek dalda çalışan bir makine değil" dedi.

Masasında muhafaza ettiği Tokat'ın ilk renkli baskılarındaki örneklerde sadece 2 haneli telefon numaraları olduğuna dikkat çeken Halil Ekicioğlu, o dönemlerden kalma sadık müşterilerinin olduğunu da söyledi. Ekicioğlu'nun müşterilerinden birisi olan İbrahim Guzey, 15 yıldır bütün matbaa işlerini kendisine yaptırdığını söyledi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title