Haberler

    1920'ler Chicago'sunda Yeraltı İmparatoru Olacağınız Strateji Oyunu Empire of Sin Duyuruldu

    Güncelleme:

    ABD'de alkol yasaklarının yanı sıra eğlenceli olan neredeyse her şeyin yasak olduğu bir dönemde geçen strateji oyunu Empire of Sin, E3 2019'da duyuruldu.

    1920'lerin sonu, ABD için hiç de hoş zamanlar değildi. Wall Street çökmüş, ülkede zaman içerisinde biriken zenginliğin önemli kısmı kaybolmuştu. Üstüne, dönemin hükümeti alkol üretimi, alımı, satımı, ithalatı için çok sıkı yasaklar uyguluyordu. Ülke genel olarak çok yorgun, renksiz ve sıkıntılı durumdaydı.

    E3 2019 oyun fuarında tanıtılan oyunlardan biri, işte tam da bu dönemde geçen Empire of Sin adlı oyun oldu. Oynanış olarak XCOM'u andıran oyunu Romero Games geliştirdi. Romero Games'i kuran John ve Brenda Romero ikilisinden John, daha önce Doom, Wolfenstein 3D ve Quake serilerinde görev almıştı.

    1920'lerin Chicago'sunda geçen oyunda, 14 suçludan birini seçerek kendi suç imparatorluğunuzu kurmaya çalışıyorsunuz. Gerçek gangsterler ile kurgusal arketiplerin birleşimiyle ortaya çıkan bu mafyatik karakterlerden birini seçip, rastgele belirlenen başlangıç koşulları altında imparatorluk kurmaya koyuluyoruz. Rakiplerimizi harcayıp, adam, silah ve güç üstünlüğünü elimize geçirmeye çalışıyoruz.

    Oyunda bir takım yancılarımız oluyor. Kendimize artık kumarhane olur, koruma kollama işleri olur, nasıl bir dümen işimize geliyorsa ona göre suça bulaşıyoruz. Sonrasında sınırlarımızı genişletmek, etkimizi arttırmak, suç ailemizi büyütmek gibi işlerle uğraşıyoruz. Sıra tabanlı dövüşlerde ise adamlarımızının eline birer Tommy Gun sıkıştırmak yetmez, kankaları Tommy varsa onu da yanlarına vermeli, ekip kimyasını yüksek tutmalıyız.

    Oyunda canlı ve hareketli bir 1920'ler Chicago'su olacağı açıklandı. Bir suç ailesinin lideri olarak ittifaklar yapıp bozabileceğimiz, polise rüşvet yedirebileceğimiz, kara borsadan para kazanabileceğimiz de belirtildi. Oyunu kazanmak için farklı stratejiler var. O yüzden seçeceğiniz yol size kalmış durumda.

    Empire of Sin, 2020 yılında PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Swtich ve bilgisayar için yayınlanacak.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Chicago Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title