Haberler

19'uncu Gezici Film Festivali Sinop'ta Başladı

Güncelleme:

Ankara Sinema Derneğince düzenlenen, 19'uncu Gezici Film Festivali, Sinop'ta başladı.

Ankara Sinema Derneği'nce düzenlenen, "19'uncu Gezici Film Festivali" Sinop'ta başladı.

Derneğin Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ile Sinop Kültür ve Turizm Derneği'nin katkılarıyla düzenlediği festivalin açılışı Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, açılışta, sinema ile Sinop'u  buluşturdukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Sinemanın Sinoplular için çok önemli olduğunu ifade eden Vali Köşger, şöyle konuştu.

"Bizler için veya birileri için sıradan olan şeyler başkaları için olağanüstü olabiliyor. Günümüzde büyük şehirlerde sinema olayı sıradanlaşmış durumda. Hatta televizyonların çıkışından sonra sinema sanatı devam edecek mi, etmeyecek mi diye tartışılıyordu.Tartışma geride kaldı ama sinema hadisesi büyük şehirlerde sıradan hale geldi. Biz ise Sinoplular için önemli olan bir etkinliği bugün gerçekleştiriyoruz. Bu olayın gerçekleşmesine katkı veren sanatçılarımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu ise 19'uncu Gezici Film Festivali'ni vefat eden sanatçı Tuncel Kurtiz'e adadıklarını dile getirdi.

Festivali Sinop'ta yapmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını vurgulayan Boyacıoğlu, şunları kaydetti:

"Festival kapsamında bizleri konuk ettikleri için başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Bu festivalimizi sevgili dostumuz, derneğimizin üyesi ve yol arkadaşımız Tuncel Kurtiz'e adadık. Festival kapsamında onunla ilgili iki film, bir belgeselimiz var. Onu buradan saygıyla anıyoruz. Değerli eşini de aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

Konuşmaların ardından,  festival, yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı, başrollerini Ali Atay ve Demet Avgar'ın paylaştığı "Sen Aydınlatırsın Geceyi" adlı filmle başladı.

Festival, 9 Aralık'ta sona erecek. - Sinop

Kaynak: AA / Güncel

Sinop Valiliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title