Haberler

19 Mayıs Yol Koşusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında organize ettiği "19 Mayıs Yol Koşusu" yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında organize ettiği "19 Mayıs Yol Koşusu" yapıldı.

Cumhuriyet meydanında başlayan koşu öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Koşuya, yerli ve yabancı çok sayıda profesyonel sporcunun yanı sıra çık sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından verilen startla sporcular, trafiğe kapatılan Cumhuriyet Meydanı-Küçükyalı arasındaki 10 kilometrelik parkurda koştu.

Şenlik havasında geçen koşuya tekerlekli sandalyesi ile katılan bedensel engelli 38 yaşındaki Okan Aracagök, 19 Mayıs Yol Koşusu'na ilk kez katıldığını söyledi.

Aracagök, "Çok heyecanlıyım, tek bir hedefim var o da yarışı tamamlayabilmek. Benim gibi diğer engelli vatandaşların da bu yarışlara katılmasını istiyorum." dedi.

Kenyalı sporcular ilk 3 dereceyi paylaştı

Renkli görüntülere sahne olan koşunun genç erkekler kategorisinde Kütahya'dan Bekirhan Kabadayı birinci, İzmir'den Abdurrahman Gediklioğlu ikinci, Mardin'den Ahmet Alkanoğlu ise üçüncü oldu.

Büyük erkekler kategorisinde ilk üç derecede Kenyalı sporcular yer aldı. Birinci Mert Gırmalegese olurken, ikinciliği Sultı Gure Timbre, üçüncülüğü Getaye Gelaw kazandı.

Veteran erkekler kategorisinde Murat Kaya birinci, Ahmet Bayram ikinci,Cemil Gökçe ise üçüncü oldu.

Genç kızlar kategorisinde Rahime Tekin (Aydın) birinciliği, Eylem Öter (İzmir) ikinciliği, Rüveyda Gökduman (İzmir) ise üçüncülüğü elde etti.

Büyük kadınlar kategorisinde Mersin'den Nursel Karataş birinci, Nevşehir'den Zuhal Kaya ikinci, İzmir'den İpek Öztosun ise üçüncü sırayı aldı.

Svetlana Şepeliova'nın birinciliği elde ettiği veteran kadınlar kategorisinde ise ikincilik Lütfiye Kaya'ya, üçüncülük ise Ayşe Gülçin Atay'a gitti.

Dereceye giren sporculara kupalarını ve ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: AA / Güncel

19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title