Haberler

19 Mayıs Urla'da Buruk Kutlandı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan terör saldırısında 4 askerin şehit olmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Urla’da buruk kutlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşanan terör saldırısında 4 askerin şehit olmasının ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Urla'da buruk kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından kutlama programı Urla Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.

Kutlama programına Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Personel Albay Erol Çelik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, daire amirleri, okul öğrencileri, öğretmenler ve Urla halkı katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Zafer Karadeniz yaptı. Karadeniz, "Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içinde Samsun'da attığı ilk adım Türk milletinin bağımsızlık kazanımı anlamında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği yarınlarımızın teminatısınız" diye konuştu.

"SAVAŞLARIN VE KAVGALARIN OLMADIĞI BİR DÜNYA İSTİYORUZ"

Gençlik adına konuşma yapan Metin Can Özgül, şunları söyledi:

"Türk genci, tarihin her döneminde içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve güveni boşa çıkmadı. Ulu Önder gençlere o kadar güvendi ki kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet etti. Bizlerinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi isteriz.Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu büyük günün bizlere armağan edilmesi biz gençler için büyük bir şereftir. Bizlere bu hediyeyi armağan eden Ulu Önder Atatürk'ün fikirlerini her dönemde takip edeceğiz ve onun belirlediği hedeflere ulaşmak için durmadan çalışacağız."

Gençliğe hitabe, Gençliğin Ata'ya cevabı, Gençlik Marşı, günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması ile devam eden program izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Urla Halk Eğitim Merkezi'nin Denizli Acıpayam yöresi halk oyunları, Urla İmam Hatip Lisesi Mehter takımı, jimnastik ve step gösterileri ise kutlama programına renk kattı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeniyle ilçede düzenlenen şiir, komposizyon ve spor müsabakaları yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Personel Albay Erol Çelik, Başkan Uyar, Başsavcısı Utku Salih Dinçer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Hakkari Urla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title