Haberler

19 Mayıs'ın Dört Bir Köşesinde Okul Öncesi Şenlikleri Yapıldı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bu yıl sekizincisi düzenlenen "19 Mayıs Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri" ilçenin beş ayrı bölgesinde coşkuyla yapıldı.

19 Mayıs Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri'ne Kaymakamı Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aslantaş ve ilçe protokolünün yanında 19 Mayıslılar da yoğun ilgi gösterdi. Toplam 19 okulun, okul öncesi öğrencilerinin ve velilerin katıldığı şenliklerde öğrenciler ve veliler doyasıya eğlendi.

19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci, "İlçemiz, 3-4-5 yaş okullaşmada yüzde 51, 4-5 yaş okullaşmada yüzde 72, 5 yaş okullaşmada ise yüzde100 okullaşma oranına sahiptir. Bu oran Türkiye ve Samsun'daki okullaşma oranlarına bakıldığında önemli bir orandır. 19 Mayıs ilçemizde okul öncesinde yakalanan ve sürdürülebilirliği sağlanan bu okullaşma oranı, başta velilerimizin duyarlı oluşundan kaynaklanmaktadır. Bu duyarlılık velilerimizin şölenlerimize gösterdiği bu ilgiden de açıkça anlaşılmaktadır. Bu nedenle anne babalara çocuklarına verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyor ve kendilerini alkışlamalarını istiyorum" dedi.

19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci eğitimi bir gömleğe benzeterek, "Okul öncesi bu gömleğin ilk düğmesidir. Eğer ilk düğmeyi doğru iliklersek bundan sonraki düğmeler de doğru iliklenir. Bilimsel çalışmalar da okul öncesi eğitimi alan öğrencilerin ilköğretim ve sonraki eğitimlerinde, gitmeyenlere göre daha başarılı olduğu görülmektedir. Okul öncesi eğitimi alan öğrenciler, diğer öğrencilere oranla yüzde 65 daha fazla üniversiteye yerleşiyor. Teknolojinin geliştiği bu dönemde komşularınıza, yakınlarınıza, dostlarınıza siz de tavsiyelerde bulunun. Herkes çocuklarını okul öncesi eğitimi almak için okula göndersin. 19 Mayıs ilçemizin okul öncesinde okullaşma oranı yüzde100 olarak devam etsin" diye konuştu.

Şenliklerin çocuklara okul öncesinde okulu sevdirmek ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir projesi olduğunu belirten 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Dilek, "Bu yıl ilçemizde Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri'nin sekizincisi düzenlenmektedir. Bu yıl farklı olarak 5 ayrı şenlik 5 ayrı yerde yapılmaktadır. Dereköy Beldesi Okul Öncesi Şenliği, Yörükler Beldesi Okul Öncesi Şenliği, Esentepe-Kuşkayası-Kösedik köylerinin birleştiği Kuşkayası Okul Öncesi Şenliği, Karagöl-Düzköy köylerinin birleştiği Karagöl Okul Öncesi Şenliği'nin ardından 19 Mayıs ilçe merkezimizdeki okullarımızın hazırladığı 19 Mayıs Okul Öncesi Şenliği ile final yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızca yapılan bu şenliklerin amacı okul öncesi eğitimde toplumda farkındalık oluşturmak, okul öncesi eğitimi alan çocuklarımızın sayısını artırmak ve nitelikli okul öncesi eğitimi hizmeti vermektir" şeklinde konuştu.

Ailelerin çocuklarını yakından takip ettiği programda minikler performanslarıyla göz doldurdu. Öğrenciler ailelerine hazırladıkları gösterileri büyük bir ustalıkla sergiledi. Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri'nde Şehit Vural Akdeniz Anaokulu Ana Sınıfı öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterisi izleyenleri büyüledi. Şehit Burhan Yazıcı İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencilerinin akrobasi ve cimnastik hareketleri gösterisi yürek hoplatırken, Ballıca 60. Yıl Çok Programlı Lise Ana Sınıfı öğrencilerinin hazırladığı kına gecesi gösterisi izleyenleri kahkahalarla güldürdü. Oyun sonunda çocuklar salondakilere kına dağıttı. Ayrıca Atatürk İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Tekel İsmail Çolak İlköğretim Okulu,75. Yıl İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencileri de gösterilerini sundular.

Şenlikler beraberinde diğer öğrenciler de yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergileme imkanı buldular. Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri sonrasında öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları inceleyen Kaymakam Kadir Ekinci, Yörükler İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Dersi sergisinde incelediği atasözleri ve deyimlerimizin yağlı ve guaj boya kullanılarak resmedildiği çalışmalar ilgisini çekti. Bu çalışmaların Kaymakamlık tarafından kitaplaştırılacağı sözünü verdi. Ayrıca Tekel İsmail Çolak, Şehit Burhan Yazıcı ve Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Dersi yıl sonu sergilerine de yoğun katılım oldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Ekinci 19 Mayıs Dereköy Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title