Haberler

19 Mayıs İlçe Kaymakamlığı'ndan Girişimcilere Kosgeb Desteği

19 Mayıs İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci, yeni iş yeri açmak isteyenlere girişimci desteği verileceğini bildirdi.

19 Mayıs İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci, yeni iş yeri açmak isteyenlere girişimci desteği verileceğini bildirdi.

Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların üretime ve istihdama yönlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla, İŞ-KUR ve KOSGEB ile işbirliği yaptıklarını, yeni iş yeri açmak isteyen 19 Mayıslı girişimcilere desteğin önemli bir başlangıç olacağını belirtti.

Hazır giyim alanında 256 bin avroluk bir Avrupa Birliği Projesi'ni başarıyla uyguladıklarını ifade eden Ekinci, şunları kaydetti:

"Hazır giyim alanından mezun olan gençlerimizin çoğu bugün iş sahibi oldular. 19 Mayıs Kaymakamlığımız, İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliğiyle yürüttüğümüz uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden mezun olan girişimciler hazırlayacakları projeler neticesinde geri ödemesiz 27 bin liraya kadar hibe desteği alarak, kendi işlerini kurabilecekler. Yakın zamanda bu miktar 30 bin liraya çıkarılacaktır. Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımız için altın bir sermaye olan bu destekten sonra sabit makine ve teçhizat alarak işini daha da büyütmek isteyen bu girişimcilerimiz, 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70 bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli desteklerden de yararlanabilecektir."

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Kadir Ekinci 19 Mayıs Kosgeb Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title