Haberler

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Ceylan mesajında,19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun'da bağımsızlık meşalesi yakıldığını belirtti.

Ceylan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milletimizin özverisi ve hürriyete olan inancı ile birleşerek Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır. Bu aziz topraklar, ecdadımızın canları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur.

Tarih boyunca ayakta kalmayı başaran milletler, geçmişini unutmamış, özüne sahip çıkmış, gelenek ve kültürlerini nesilden nesile aktarmışlardır. Türk gençliği de aziz milletimizin geleceği olarak, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve gösterecekleri başarılarla Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacaktır.

Milletçe gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günde, vatan ve bayrak uğruna büyük fedakarlıklar göstererek bizlere bağımsız bir ülke bırakan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Atatürk'ün 'Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir' diyerek devletimizin bekasını emanet ettiği gençlerimize de ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için yapacakları tüm çalışmalarda üstün başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle Tekirdağlı hemşehrilerimin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Albayrak mesajında, 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı olduğunu belirtti.

Cumhuriyet sevdalısı, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş herkesin genç olduğunu aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"Yüzyıllar boyunca çağın getirdiği gelişmelere ayak uyduramamış, gerilemiş, toprak kaybetmiş ve sömürgeci devletlerce parçalanmış olan Osmanlı İmparatorluğu'nun, küllerinden, yepyeni, güçlü ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin doğmasını sağlayan mücadelenin ilk adımının atıldığı tarihtir 19 Mayıs.'

Kanımca yaşı kaç olursa olsun, yüzleri geçmişe değil, geleceğe dönük, aydınlanmayı, çağdaşlaşmayı, ilerlemeyi esas alan, Cumhuriyet sevdalısı, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş herkes gençtir. Cumhuriyet değerlerine, Atatürk'e hayasızca saldırıların yapıldığı böyle bir dönemde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ayrı bir önem kazanmıştır. Akıllarıyla, düşünceleriyle her zaman genç kalan, her yaştan, Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı yurttaşlarımın 19 Mayıs Gençlik Bayramı'nı kutlarım."

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da mesajında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98. yılını hep birlikte yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içinde olduğunu belirtti.

19 Mayıs'ın Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olduğunu aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"19 Mayıs Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' nın 98. yılını hep birlikte yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir.

Sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri 19 Mayıs 1919'da atılmıştır. Ulaşılan bu zaferi sürekli kılmak isteyen Büyük Önderimiz, bunu ancak gençlerin omuzlarında yükseleceği inancıyla bugünü ülkemizin geleceği olan Türk gençliğine armağan etmiştir.

Türk milletinin Atatürk önderliğinde yaktığı bağımsızlık ateşinin ilk adımı olan 19 Mayıs, Atatürk'ün gençliğe verdiği önem ve değerin sembolüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü adına aziz canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın '19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını' en derin duygularımla kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title