Haberler

19 Mayıs Gençlik Kültür ve Sanat Festivali

Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Tarafından Geleneksel Olarak Düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Kültür ve Sanat Festivali, Gençlik Haftası "Gençlik Yürüyüşü" ile Başladı.

Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Kültür ve Sanat Festivali, Gençlik Haftası "Gençlik Yürüyüşü" ile başladı.

15-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak festival, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na Samsun Vali Yardımcısı Hasan Gözen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. DSİ. 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 3 bin öğrenci, polis okulu öğrencisi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ve diğer protokol üyeleri, ellerinde karanfil ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe katıldı.

Büyükşehir Belediye Bandosu ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Bandosu'nun eşliğinde kortej, Gazi Caddesi üzerinden çeşitli gösteriler yaparak Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Meydandaki etkinliğe katılan ve konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 19 Mayıs coşkusu ve ruhunun Atatürk şehri Samsun'da daha farklı olduğunu ve aydınlık Türkiye'nin gençlerin elinde olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenledikleri festivalin renkli geçeceğini, 19 Mayıs'ın Samsun'da farklı kutlanması gerektiğine inandıklarını ve birçok etkinliğe yer verdiklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından konservatuar öğrencileri ve yerel sanatçılarının katılımıyla halk konseri verildi.

(MD-SA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title