Haberler

19 Mayıs Barajı'nda Sona Gelindi

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ile DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, yapımı yüzde 90 oranında tamamlanan 19 Mayıs Barajı'nda incelemelerde bulundu.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ile DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, yapımı yüzde 90 oranında tamamlanan 19 Mayıs Barajı'nda incelemelerde bulundu.

Topaloğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, önemli ölçüde tamamlanan barajdaki son çalışmaların gerçekleştirildiğini söyledi.

Barajda 56 milyon metreküp su tutulacağını, 75 bin dönüm alanın sulanabileceğini bildiren Topaloğlu, "İsale hattı ile su arıtma tesisine iletilecek. 100 bin metreküp saat kapasiteli arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra 51 kilometre bağlantı hattı ile iletilerek 19 Mayıs, Bafra ilçeleri ile Dereköy, Yörükler, Doğanca, Çetinkaya ve 65 köylerinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak." dedi.

Kanık ise 4 Aralık'ta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla isale hattı temel atma töreninin gerçekleştirileceğini anlattı.

Barajın gövde yüksekliğinin temelden 89,75 metre, dolgu hacminin 3,89 milyon metreküp, depolama hacminin de 59,27 milyon metreküp olduğunu bildiren Kanık, "Baraj kil çekirdekli, kaya dolgu gövde tipinde inşa ediliyor. 19 Mayıs Barajı, 70 milyon liraya mal edilecek. Barajın tamamlanması ile milli ekonomiye yılda 27 milyon 636 bin lira katkı sağlanacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title