Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde de Törenlerle Kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de törenlerle kutlandı.

Protokol mensuplarının Atatürk Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törenler, General Basri Saran Stadı'ndaki gösterilerle sona erdi.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yaşar Cihansız ve Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin'in Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan 19 Mayıs kutlamaları, ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin karma gösterileriyle sona erdi. Tören geçişinde en büyük ilgiyi ise her zaman olduğu gibi askeri birlikler çekti. Çorlu General Basri Saran Stadı'nda Kaymakam Dursun, Korgeneral Cihansız ve Başkan Ersin'in tören grupları, askeri birlikler ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başlayan törenlerde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar gerçekleştirdi. Bağlar, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla yakılan özgürlük ateşi, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olduğunu anımsatarak, "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının ve yeniden doğuşunun başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. 19 Mayıs bir yandan ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün, öte yanda ülkemizin kurtarıcısı, devletimizin kurucusu Atatürk'ün doğum yıldönümüdür. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıs 1919, çöken bir imparatorluğun ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden var olduğunu ispatlamasının bir başlangıç noktasıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyet'in bütün kazanımlarının sembolü olan bu önemli günü gençlere armağan etmiş olması her açıdan manidardır. Bize düşen, Türkiye Cumhuriyetini, laik ve demokratik, devlet ve toplum yapısıyla örnek alınan, çağdaş ve akılcı çizgide ilerleyen, bilgi çağını yakalamış, mutlu ve gönençli bir ülke olarak gelecek kuşaklara, siz gençlere bırakmaktır" dedi.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın öğrenciler tarafından okunmasının ardından spor müsabakalarında derece elde eden öğrencilere protokol üyeleri tarafından kupa ve madalyaları verildi. Tören gruplarının Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru'nu canlandırdığı gösteriler izleyenlerden alkış aldı.

(EŞ-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title