Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin zaferle yazılan bir mücadelenin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracak' inancıyla 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıktığını ve attığı bu adımın Türk milletini tekrardan ayağa kaldıracak önemli bir başlangıç olduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da yaktığı bu ateş, bu aydınlanma meşalesine o günden bu güne kadınıyla, erkeğiyle sahip çıktık. Hiç kuşkusuz ki 99 yıldır hiçbir zaman sönmeyen bu ateş; yolumuzu aydınlatmaya Türk gençliği sonsuza kadar demokrasiye, cumhuriyete nefes alamaya devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında geleceğe sağlam adımlarla yürüyen; bilime ve teknolojik gelişmelere ayak uyduran, vicdan ve sağduyuya sahip gençlerimizin ve yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu uğurda canını feda eden kahraman şehitlerimiz rahmetle anıyorum."

Gürkan, Edirneliler'i 19 Mayıs Cumartesi günü 21.15'te düzenlenecek gençlik yürüyüşüne davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Gürkan 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

title