Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Simav ve Domaniç ilçelerinde tören düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Simav ve Domaniç ilçelerinde tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Mustafa Sapmaz'ın Atatürk anıtına çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Akbaldır Stadyumu'nda devam etti.

Sapmaz, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın milletin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu ifade ederek, "19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik ise gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir." dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli etkinliklerle devam eden kutlamalara, Simav Kaymakam Türker Çağatay Halim, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Sayit Bayramoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Domaniç

Domaniç ilçesindeki kutlamalar ise Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Mehmet Şentürk'ün Atatürk anıtına çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Domaniç Ortaokulu önünde program düzenlendi.

Şentürk,burada yaptığı konuşmada, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a ilk adım attığı gün olan bu günde Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda önemli adım olduğunu hatırlatan Şentürk, "Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz." ifadelerini kullandı.

Kutlamalar, Gençlik ve Spor Bayramı folklor gösterisi ve yarışmalarla son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Domaniç Simav Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title