Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Afyonkarahisar, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da tören düzenlendi.

Kutlamalar kapsamında Bursa'daki ilk tören, Heykel semtindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çelenginin anıta bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlandı.

Kent Meydanı'nda ise öğrenciler tarafından gösteriler sunuldu.

Tören alanına gelişinde çiçek hediye edilen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile diğer protokol üyeleri, Gençlik Haftası yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Etkinliklere, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, daire müdürleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Eskişehir

Eskişehir Vilayet Meydanı'ndaki programa, Vali Yardımcısı Günhan Yazar, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir, diğer protokol mensupları ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, iki öğrenci eşliğinde Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerin şiir okuması, spor ve halk oyunları gösterileriyle sonlandı.

Balıkesir

Balıkesir Garı önünde toplanan gençler, Vasıf Çınar Caddesi'nden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Anıtın önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan'ın anıta çelenk bırakmasıyla sona eren törende, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar hazır bulundu.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Kocatepe Parkı'nda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Spor Salonu'ndaki törende konuşan gençlerin Türk milletinin geleceği, yarınlarının teminatı olduğunu ifade etti.

Kuş, gençlerin, yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Daha sonra, sportif müsabakalar ile yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Çanakkale

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Karadeniz yöresi halk oyunu gösterisiyle sonlandırılan töreni, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyanık, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Kütahya

Kütahya Zafer Meydanı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra yaptığı konuşmada, gençliğin ömrün en verimli ve değerli bir evresi olduğunu söyledi.

Gençlerin, geleceğin söz sahipleri olduğunu dile getiren Ölçen, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği bu bayramın daha iyi anlaşılabilmesi için etkinlikleri 15 gün boyunca çeşitli faaliyetlerle kutluyoruz. Gerek sportif etkinlikler gerekse kültürel faaliyetlerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın önemini pekiştirdik" dedi.

Daha sonra halk yürüyüşü yapılarak, Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen sportif yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bilecik

Bilecik'te, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüş sonrası törene geçildi.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe, Türk gençliğinin, ecdadından aldığı ilhamla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe gururlandıracak çalışmalara imza atacak kudret ve vizyona sahip olduğunu vurguladı.

Sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona eren törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yalova

Yalova Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, vatan toprakları işgal edilmiş, özgür yaşama haklarının ellerinden alınmaya çalışılan bir milletin umutsuzluğa ve yılgınlığa kapılmadan aydınlık ve güzel günler için verdiği mücadelenin başlangıcı olduğunu söyledi.

Daha sonra, sportif yarışmalarda dereceye girenler ödülleri verildi.

Şiirler okunması, halk oyunu ve spor gösterileriyle sona eren etkinlikte, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Belediye Başkanı Vefa Salman, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir 19 Mayıs Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title