Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği konutunda resepsiyon düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği konutunda resepsiyon düzenlendi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının ve ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmasının 98. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Erciyes, Atatürk'ün cumhuriyeti kurduktan sonra onu gençlere emanet ettiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Atatürk, Gençliğe Hitabe'de de belirttiği gibi hangi şartlar altında olursa olsun cumhuriyeti gençlere bırakarak cumhuriyetin gençler tarafından sahiplenilmesini istedi. Bunun için de Türk gençlerine hitabında, 'Bunda muvaffak olabilmeniz için muhtaç olduğunuz kuvvet damarlarınızdaki asil kandadır.' dedi. Türk milleti bunu geçtiğimiz yıl 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde de bir kere daha gösterdi, kanıtladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden mezun Lübnanlılar için "Türkiye Mezunları Buluşması"nın da gerçekleştirildiği resepsiyona 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt'un yanı sıra Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden mezun Türk ve Lübnan vatandaşları ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Türkiye Beyrut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title