Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Özkaya, 19 Mayıs'ın bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olduğunu anımsatarak, o gün yanan istiklal ve bağımsızlık meşalesinin alevlerinin bu gün çok daha güçlü şekilde milleti aydınlattığını bildirdi.

19 Mayıs'ın Milli uyanışın en önemli sembolü olduğunu dile getiren Özkaya, şunları kaydetti:

"Genç Türkiye'nin temelinin azimle, el birliğiyle, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmeyle atıldı. Türkiye'mizin geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Birinci amacımız Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında en tepede yerini almasıdır. Gazi Mustafa Kemal'in de ifade ettiği gibi çok, ama çok çalışmalıyız.

Ülkemizin tarihsel süreçte elde ettiği kazanımlara daima sahip çıkmalıyız. Bu da ancak, çalışmakla, okumakla, araştırmakla, sorgulamakla ve tarihini iyi anlamakla olur. Ülkemizin, yeni nesillerin omuzlarında yükselebileceği gerçeğinden hareketle, bu bayram gençlerimize armağan edilmiştir. Bu nedenle, sorumluluğu taşıyacak bireyler olmalı ve ileri demokrasilere ulaşmak adına çaba harcamalıyız."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ali Özkaya 19 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title