Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye, çalışan, üreten, enerjisini ve aklını vatanının hizmetine veren gençlerinin omuzlarında yükselecektir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, " Türkiye, çalışan, üreten, enerjisini ve aklını vatanının hizmetine veren gençlerinin omuzlarında yükselecektir. Genç ve üretken nüfusuyla Türkiye, sadece bölgesinde değil dünyada da insanlık adına yeni ufuklar ve yeni başarılar ortaya koyacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Soylu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletin kendi kaderini eline almak için ilk adımı attığı ve hatırasını gençliğe armağan ettiği özel bir günün 98. yıl dönümünün kutlandığına işaret etti.

Samsun'da 19 Mayıs 1919'da Dil İskelesi açıklarına demir atan Bandırma Vapuru'nun yolcularının, yok olmanın eşiğine gelmiş bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak için ilk adımı attığını belirten Soylu, "Sadece bu topraklar üzerinde değil, dünya tarihinde de yeni bir dönem başlatılmıştır. Tıpkı o günlerde olduğu gibi sonrasında da bu topraklar üzerindeki bütün kritik düğümleri çözen, kararları veren, başka iradeler tarafından çizilen rotaları elinin tersiyle iten aziz milletimiz olmuştur. 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, işte bu iradenin ve bu anlayışın geleceğe taşınması anlamını taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, ülkenin gençlerinin yeri geldiğinde terörle mücadele ettiğini, yeri geldiğinde 15 Temmuz'da olduğu gibi devletine ve demokrasisine yönelen hainlere karşı tankların önünde durarak engel olduğunu, yeri geldiğinde ise oylarıyla kendi geleceklerine sahip çıkarak iradenin yine millette olduğunu bütün dünyaya haykırdığını kaydetti.

İçişleri Bakanlığı olarak ülkenin geleceğini karartmaya yönelik her türlü faaliyetin önünde kararlılıkla mücadele ettiklerini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Türkiye, çalışan, üreten, enerjisini ve aklını vatanının hizmetine veren gençlerinin omuzlarında yükselecektir. Genç ve üretken nüfusuyla Türkiye, sadece bölgesinde değil dünyada da insanlık adına yeni ufuklar ve yeni başarılar ortaya koyacaktır.

Özellikle gençlerimizi hedef alan uyuşturucu ticaretiyle ve insan kaynağı temin etmek maksadıyla 12-13 yaşındaki çocukları dağlara kaçıran terör örgütlerinin bütün eylemleriyle mücadele etmek; ülkemizin geleceği adına üzerimize aldığımız bir sorumluluktur. Son 8 ayda gerçekleştirdiğimiz 20 bin 24 uyuşturucu, 14 bin 662 terör operasyonu; tutuklanan 6 bin 230 uyuşturucu satıcısı ve etkisiz hale getirilen bin 595 terörist, bu konudaki kararlılığımızı ifade eden rakamlardan sadece birkaçıdır."

Gençlerin ve tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Bakan Soylu, "Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün komutanlarını, kahramanlarını, en üst rütbelisinden cepheye mermi taşıyan o eli öpülesi analarımıza, iptidai fabrikalarda silah üreten yaşlılarımıza kadar bütün büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Süleyman Soylu 19 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title