Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Başbakan Binali Yıldırım, "Milli bayramlar, istiklalimiz için milletçe ne büyük bedeller ödediğimizi hatırlamamıza ve ülkemizi nerelere taşımamız gerektiğini düşünmemize vesile olmaktadır.

Başbakan Binali Yıldırım, "Milli bayramlar, istiklalimiz için milletçe ne büyük bedeller ödediğimizi hatırlamamıza ve ülkemizi nerelere taşımamız gerektiğini düşünmemize vesile olmaktadır." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldırım, 19 Mayıs'ı coşkuyla kutlayan gençlerin sevincini ve heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 19 Mayıs'ı gençlere armağan eden Atatürk'ü ve İstiklal Savaşı'nın bütün kahramanlarını saygıyla yad eden Yıldırım, 19 Mayıs 1919'un, Türk milletinin kaderini değiştiren dönüm noktalarından olduğunu vurguladı.

Gazi Mustafa KemaI Atatürk önderliğinde 98 yıl önce Samsun'da başlayan milli mücadelenin, kısa sürede bütün yurda yayıIdığını, el ele vererek büyük zorlukların üstesinden gelen milletin azim ve kararIıIığı sonucu zaferle taçlandığını hatırlattı.

"Sizlere çok güveniyorum"

Vatanını işgallerden kurtararak hür ve müstakil bir devlet kuran milli iradenin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla 20. yüzyılın en önemli siyasi hadiselerinden birini gerçekleştirdiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Milli bayramlar, istiklalimiz için milletçe ne büyük bedeller ödediğimizi hatırlamamıza ve ülkemizi nerelere taşımamız gerektiğini düşünmemize vesile olmaktadır. Bugün, sizlerle aynı coşkuyu paylaşıyor olmamız, milletçe siz gençlere verdiğimiz değeri ve duyduğumuz güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. İnanıyorum ki sizler, almakta olduğunuz eğitimle barışın, hoşgörünün, demokratik kültürün ve vatan sevgisinin en seçkin temsilcileri olacaksınız. Hepinizi çok seviyor ve Türkiye'nin geleceği için sizlere çok güveniyorum."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Binali Yıldırım 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title