Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karabacak, bu anlamlı günü gençliğe hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanı için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlığın sembolü olan bu önemli günü Türk gençliğine armağan ederek gençlere ne kadar önem verdiğini gösterdiğini vurgulayan Karabacak, "Milli mücadele açısından son derece önemli bir gün olarak tarihe kazınan bu önemli gün bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Bu tarihten itibaren milletimiz, varlığını esaret altında sürdürmeyeceğini ve kutsal vatan topraklarındaki işgale izin vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmış ve Kurtuluş Savaşı'yla birlikte bunu tüm dünyaya göstermiştir. O yüzden şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu toprakları ve Cumhuriyet'i yaşatmak ve daha da geliştirip gelecek kuşaklara taşımak başta gençler olmak üzere hepimizin en önemli görev ve sorumluluğudur. "ifadesini kullandı.

-"Gençlerimize her alanda katkı sunma gayreti içindeyiz"-

Karabacak, 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan uğruna canlarını hiçe sayan gençlerin, vatan sevgilerini tüm dünyaya haykırdığına işaret ederek, mesajında şunları kaydetti:

"Gençlerimiz o gece gösterdiler ki söz konusu vatan olunca canımızı hiçe sayarız, istikbalimizi ve istiklalimizi korumak uğruna her şeyimizden vazgeçeriz ama vatanımızdan asla geçmeyiz. Gençlerimizdeki bu vatan ve bayrak sevgisi, bizleri hedeflediğimiz 2023'ün güçlü Türkiye'sine ulaştıracaktır. Özellikle son yıllarda gençlerimize yönelik yapılan yatırımlar geleceğimiz açısından umut verici. Üniversite sayısının ikiye katlanması, iş alanında gençlere yönelik pozitif ayrımcılık, faizsiz kredi destekleri ve benzeri uygulamalar gençlerimizin ufkunu açmış ve geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlamıştır. Bizler de yerel yönetimler olarak gençlerimize her alanda katkı ve destek sunarak gelişimlerine katkı sunma gayreti içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Şükrü Karabacak 19 Mayıs Darıca Politika Güncel Haberler

title