Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Siirt'te düzenlenen törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Siirt'te düzenlenen törenle kutlandı.

Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'ındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda devam etti.

Burada konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç, bugünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'dan el ele, gönül gönle dolaşmasının yıl dönümü olduğunu söyledi.

19 Mayıs'ın gençlik, gençliğin ise gelecek olduğunu belirten Olğaç, "Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir." dedi.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törende, güreş antrenörü Aziz Savuk ve gençlerin hazırladığı gösteri beğeni topladı.

Çeşitli gösteriler ve halk oyunlarıyla devam eden tören, yerel sanatçıların seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Törene, Vali Vekili Aziz Onur Aydın, Garnizon Komutan Vekili Albay Oğuzhan Pehlivan, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, kamu kurum, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Samsun Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title