Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sezen, mesajında, 19 Mayıs 1919'un, Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal önderliğinde "ya istiklal, ya ölüm" diyerek vatanını işgal etmek isteyenlere başkaldırdığı ve milli iradeye dayanan, tam bağımsız bir devlet hedefiyle harekete geçtiği gün olduğunu belirtti.

Samsun'da başlayan milli mücadelenin kısa sürede tüm yurda yayıldığını ve Türk milletinin azim ve kararlılığı neticesinde büyük bir zaferle taçlandığını aktaran Sezen, şunları kaydetti:

"Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu şartlar karşısında, istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç aldı. Bu milli ruh, millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır. Bir ülkenin gençliği, geleceğidir. Gençlerimize güveniyoruz. Güçlü ve aydınlık Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz, geleceğimizin teminatı, umudumuz, çocuklarımız ve gençlerimizdir."

CHP Edirne Milletvekili Bircan

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bircan, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün esaret içindeki bir ülkeyi kurtarmak için Samsun'dan başlattığı ilk adım ve Türk tarihinin yeniden yazılmaya başlandığı günün 19 Mayıs olduğunu ifade etti.

19 Mayıs'ın gerçek bir destan olduğunu belirten Bircan, şunları kaydetti:

"19 Mayıs bir ulusun küllerinden doğduğunun kanıtıdır. 19 Mayıs bağımsızlığın bizim karakterimiz olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmış bir övünç günüdür. 19 Mayıs işgale direniştir. 19 Mayıs bağımsızlıktır, cumhuriyettir, Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelemizin başlangıcı 19 Mayıs, bir güneşin doğuşudur. 19 Mayıs ilk kıvılcımdır. 19 Mayıs umuttur. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı bağımsızlığa giden yolu açtığı için daha büyük mutlulukla, inançla ve kararlılıkla kutluyoruz. Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi verdiği gençlere Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan etmesi de tesadüf değildir. 19 Mayıs'ta nasıl Kurtuluş Savaşımız başladıysa, ülkemize karşı herhangi bir tehlikede gençlerimiz 19 Mayıs ruhu ile cumhuriyetlerini sonuna kadar koruyacaktır. Çünkü Türk gençliği cumhuriyetine, devrimlerine, laikliğe ve atasına sahip çıkmak için ant içmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ak Parti 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title