Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Adana'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı.

Adana'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Havanın sıcak olması nedeniyle akşam saatlerine alınan 5 Ocak Stadı'ndaki program, Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Törende gençlere hitabeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 19 Mayıs'ın, Türk Milleti'nin, tüm onur ve asaleti ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu ifade etti.Bu tarihten itibaren Türk Milleti'nin makus talihini tersine çevirdiğini söyleyen Hadi, konuşmasına şöyle devam etti:

''Türk Milleti, bu tarihte, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini, tüm dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi, TBMM'nin açılmasıyla, kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayıldı. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Binlerce şehitler vererek, sıkıntı ve yokluk içinde büyük özveri ile kurulan Cumhuriyetimiz siz gençlere emanettir. Bu değerli emaneti, yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak sizlerin görev ve sorumluluğudur.'' Daha sonra resim, kompozisyon ve şiir dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin gösterileri ile devam eden tören, sonunda havai fişek gösterisi ile son buldu.

(YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title