Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Göksun, Andırın, Türkoğlu, Afşin ve Pazarcık ilçelerinde tören düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Göksun, Andırın, Türkoğlu, Afşin ve Pazarcık ilçelerinde tören düzenlendi.

Göksun'nda Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programda, 19 Mayıs dolayısıyla çeşitli alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ali Arı, Kamu Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Andırın

Atatürk Ortaokulu önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Andırın Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Halil İbrahim Doğan tarafından Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Doğan, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın gençlik ve gelecek olduğuna işaret ederek, "Türk genci, Türk İstikbali ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir" dedi.

Törene, Kaymakam Mustafa Maslak, Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Keysan,  Belediye Başkanı Baki Tezcan, daire amirleri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Türkoğlu

Hükümet konağı önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Fatih Bozdoğan tarafından Atatürk büstüne çelenk koydu.

Törene, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Afşin

Hükümet konağı önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Meşe tarafından Atatürk büstüne çelenk konuldu.

Programın açılış konuşmasını yapan güreş antrenörü Ünsalan Arslan, 19 Mayıs'ın Atatürk'ün önderliğindeki Türk milletinin azim ve kararlılıkla şaha kalkmasının başlangıç tarihi olduğunu belirtti.

Programda, öğrenciler tarafından şiirler okundu, wushu, jimnastik ve halk oyunları ekiplerince yapılan gösterinin ardından Eshab-ı Kehf koşusu, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir,  vekili Üsteğmen Ali Erol, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile ilgililer katıldı.

Pazarcık

Pazarcık Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ'ın Atatürk'ü anıta çelenk koymasıyla başlayan tören,  Celal Doğan Parkı'nda devam etti.

Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Tülin Mutlu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, 19 Mayıs 1919'un Atatürk ve Türkiye'nin doğum günü olduğunu belirtti.

Programa Kaymakam Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, Cumhuriyet Savcısı Nusret Onur Akpek, Emniyet Müdürü Fırat Güneş, daire müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Pazarcık Türkoğlu 19 Mayıs Yerel Haberler

title