Haberler

19 Eylül Gazileri Günü

İstanbul'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören yapıldı.

İstanbul'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören yapıldı.

İl Anma Komitesi tarafından düzenlenen tören, çelenklerin anıta bırakılmasıyla başladı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gazileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Kendigel, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

19 Eylül Gaziler Günü'nün, Türk kahramanlığının en büyük gazisi olan Mustafa Kemal Atatürk'ün şansından taçlandırdığı bir gün olduğunu belirterek, "19 Eylül, bu toprakların vatan olmasında ve bakışa uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür." dedi.

Türk milletinin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresinin "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" deyişinde saklı olduğunu kaydeden Kendigel, pek çok konuda fedakarlık gösteren vatan söz konusuysa canlarını ortaya koyan gazilere daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmanın ardından tören, gazilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İstanbul Taksim Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title