Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Uşak'ta kent meydanında tören düzenlendi

Uşak'ta 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle kent meydanında tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uşak Valisi Vali Mehmet Ufuk Erden ve protokol üyeleri, Atatürk Kültür Merkezi'ne geçerek Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ve Türkiye Muharip Gazileri Derneği Uşak Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Uşak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve İnsan Hakları Derneği'ni ziyaret eden Vali Erden ve beraberindekiler bir süre şehit aileleri ile sohbet etti.

Burada konuşan Vali Erden, "Ülkemizin birliği, bütünlüğü, vatandaşlarımızın kardeşliği ve geleceği için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Şehit ve gaziliğin anlamını sizler çok daha iyi biliyorsunuz. Milletimiz sizin bu fedakarlığınıza minnettardır. TBMM'de çıkartılan kanunlarla verilen haklar devletimizin sizlere, şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıktığının en önemli göstergesidir" dedi.

Vali Erden daha sonra gazi ve şehit yakınları için Uşak Öğretmenevi'nde yemek verdi.

Etkinliklere AK Parti  Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve protokol üyeleri katıldı. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ufuk Erden Eylül Uşak Akm Yerel Haberler

title