Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü Kastamonu'da düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü Kastamonu'da düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ali Cesuroğlu, törende yaptığı konuşmada, bu toprakların istila edilmesine bir daha asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

19 Eylül'ün tüm gazilerin şeref günü olduğunu ifade eden Cesuroğlu, şöyle konuştu:

"Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler, Gazi Mustafa Kemal atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler cumhuriyetimiizn teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıkla Türk milletine her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Sizler için yapılan herşey bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakarlıklarınızın bir karşılığı veya bedeli olamaz. Sizler, milletin, bayrağın ve bağımsızlığın  ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz. Asil milletimizin, esareti kabul etmeden ve bağımsızlığımızdan taviz vermeden yaşamanın temelinde sizin bu kutsal vatana olan aşkınız, kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır."

Törene Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Miletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ve Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehitler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kastamonu Türkiye Eylül Yerel Haberler

title